Spanien nästa

Vänder Sverige ryggen. Spanien är nästa anhalt för Olle Lundqvist.

I dag är det dags.

Efter fyra-fem månaders försening på grund av knäskadan bär det av till Spanien för Olle Lundqvist.

– Resan är bokad till i morgon, berättade 19-åringen på måndagsträningen med Jämtland Basket.

Kanske var det den sista träningen på mycket länge med sin moderklubb. Kanske någonsin.

Om Lundqvist fortsätter att utvecklas och får den karriär som nog många tror, kommer han att tillbringa resten av sin aktiva baskettid utomlands.

Hur mår kroppen?

– Jag känner mig seg och långsam, men det är väl så när man varit borta så länge, säger han.

Lundqvist kommer att smygstarta i division 4-klubben Ponferrada, strax utanför Madrid. Första svängen lär omfatta mars-maj.

– Så blir det nog. Jag behöver träna upp mig. Sedan lite matcher i vår. Planen är att jag nästa säsong ska byta till en annan klubb, högre upp upp i systemet, berättar han.

Det ska bli mycket intressant att följa Lundqvist i Spanien. Hans beslut att nobba collegespel i USA tyder på att han tänkt till ett varv extra. Att han vågar fundera utanför boxen och inte ”gör som alla andra”.

Speciellt eftersom minst ett, troligen flera, college var väldigt måna om att få över honom.

Tillsammans med sin agent har Olle Lundqvist skissat upp en plan för de närmaste åren. Den bygger förmodligen på en lättare start i år. Sedan en förflyttning till andradivisionen nästa säsong, innan det kan bli aktuellt med ett kontrakt i den högsta ACB-ligan, till 2020/21.

Mycket ska förstås stämma in om det ska ske, men klart är att Olle Lundqvist har fantastiskt fina förutsättningar för att lyckas.

Publicerat av

Hans Andersson