Deadline: Umeå och Kings värvar

Valter Lindströms säsong kan vara över. Södertäljeguarden är knäskadad och klubben försöker nu ersätta honom inför slutspelet. Här ser vi Lindström försvara mot Gustav Hansson i Jämtland. FOTO: LT

I dag är dagen D för värvningar i SBL. Datum är framflyttat en månad sedan i fjol, vilket helt klart är ett steg i rätt riktning.

Särskilt mycket aktivitet lär det dock inte bli. Känslan säger att de flesta klubbar sitter ganska nöjda.

Två föreningar som dock förstärker eller försöker göra det är Umeå och Södertälje.

Jesper Gustavsson har säkrat upp insidesidan med ytterligare en spelare. Povilas Gaidys, en före detta Umeåspelare som i år huserat i Makedonien (snitt 12+7 på 22 minuters speltid), anländer till Umeå.

Gaidys är 208 cm och ska delvis fylla hålet efter Egal Saleman.

– Vi vill inte skynda på Egal i hans comeback och vi har också skavanker på våra stora spelare, säger sportchefen Luca Romano till VK.

Södertälje väljer att agera på guardsidan eftersom Valter Lindström skadat ena knäet på träning.

Ersättaren blir (om papperen hinner fram i tid) landslagskollegan Jonathan Person. Han kommer närmast från rumänska Pietesti, där han spelat tio matcher i år.

Snittet ligger på 17 minuter per match, samt 7 poäng och 2 assists.

– Det är ingen spelare som snittar en massa poäng, men han har bra spelförståelse och styrkor i försvarsspelet. Det är en kanonvärvning. Det kunde inte ha blivit mycket bättre, säger Robert Andersson i Kings till LT.

Publicerat av

Hans Andersson