Viktig tid väntar ÖB

Krister Blomgren och övriga i klubbledningen har ungefär en och en halv månad på sig för att säkerställa så att ekonomi och organisation är på plats inför en trolig förfrågan om uppflyttning.

Andraplatsen är säkrad. Biljetten till Final Four likaså.

Slutspelet i Luleå kommer att omfatta fyra lag. Luleå BG, ÖB, Eos U samt troligen Marks BG.

Eftersom Östersundsklubben då är ensamt A-lag innebär det enligt uppgift att man kommer att få en förfrågan om att spela i Damligan nästa säsong.

Eftersom Damligan har varit målet ända sedan säsongen startade, är det förstås exakt det besked som spelare och ledare har längtat efter.

Något klartecken från ÖB lär dock inte komma än. Först måste klubben säkra ett startkapital som bottenplatta för nästa säsong.

Inget konstigt med det. Att trygga sin ekonomi innan man ger sig in i något är förstås ett måste. Så var det även inför den förra uppflyttningen till Damligan.

Nu väntar därmed cirka en och en halv månad då ÖB ska försöka skapa ett tillräckligt stort kapital.

Krister Blomgren berättar att man kommer att göra allt för att säkra cirka en miljon kronor innan april månads utgång. Det är ungefär 50 procent av det som ÖB räknar med att behöva för en ligasäsong.

Ett besked behöver komma i slutet av april eftersom Basketförbundet då ska besluta om serierna för 2019/20.

Förutom ett ekonomiskt kapital måste ÖB också säkerställa ytterligare en sak.

– Förutom det ekonomiska måste vi även ha en organisation som håller, menar Blomgren, som vet att dagens stab näppeligen når det målet.

I korthet handlar det om funktionärer och andra ”hjälpredor” som behövs runt hemmamatcher. Men också personer som kan bistå med sysslor som sponsring, service runt laget med mera.

Det här innebär alltså att styrelsen och Olivia Lindgren (som är anställd som kanslichef) kommer att behöva jobba hårt den närmaste tiden?

– Ja.

Publicerat av

Hans Andersson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *