Intressant avslutning av SBL

Uppkast 19.04 i morgon mellan Jämtland och Köping. Det är också årets näst sista hemmamatch för Jämtland i grundserien.

Jämtland Basket är enda länslag som matchar i veckan. Detta eftersom ÖB laddar inför det kommande Final Four och Jämtland U precis har avslutat sin säsong

Även SBL är på gång att avsluta sin grundserie. Tre omgångar återstår och spänningen är fortfarande stor i framför alkt tabelltoppen. Borås, Norrköping och Luleå har alla 48 poäng var, vilket gör de tre sista omgångarna extremt intressanta.

Kampen handlar om vilket lag som ska bli tvåa. Mycket tyder faktiskt på att allt kommer att avgöras först i den 36:e och sista omgången.

För Jämtland är denna trekamp också högintressant. Det lag som blir fyra kommer nämligen att bli ”älgarnas” motståndare i SM-kvartsfinalen.

Innan dess ska alltså de tre sista omgångarna spelas, varav två denna vecka. Jämtland spelar hemma i morgon tisdag mot Köping och borta mot Nässjö på söndag i veckans tevematch.

Två perfekta uppgifter för att försöka att ”revanschera” sig för det som hände i andra halvlek mot Luleå.

Hos Jämtland laddar man för fullt för Köpingmatchen. Ordförande Erik Westin och kompani har förstås minst ett öga mot publikintresset inför matchen.

Just nu är det mindre tryck än vanligt. Inte alls konstigt eftersom det pågår ett VM i skidskytte i Östersund och det ska tävlas för fullt där under tisdagen.

Vissa potentiella åskådare väljer kanske hellre att lägga sina pengar på skidskytte framför en basketmatch i omgång 34 av SBL.

– Det lutar åt lite lägre siffror både i morgon och nästa vecka mot Uppsala. Det är svårt att säga några exakta siffror, men det kan ligga runt 1 000 åskådare på vardera match, menar Westin.

Hur recenserar du årets publiksiffror på hemmaplan?

– Jag är överlag nöjd med intresset. Det har aldrig varit så här många människor som sett basket under en säsong (i Jämtland).

Jämtland hoppas kunna behålla sin andraplats i publikligan, även om snittsiffran lär sjunka till under 1 400 per match.

Just nu är genomsnittet 1 429 åskådare – att jämföra med Luleå på 1 798 och Borås, som är trea, på 1 162.

Erik Westin, till höger, är nöjd med årets publiksiffror för Jämtland.

Publicerat av

Hans Andersson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *