18:34: Nässjö-Jämtland

Nässjö-Jämtland avslutar omgång 35. Då gäller det för Teyvon Myers att kontrollera Felix Terins.

35:e och näst sista omgången i grundserien och Jämtland reser till Nässjö för lagens fjärde möte i år. Det är också veckans tv-match vilket förstås höjer adrenalinet.

Jämtland har 2-1 i inbördes och vill väldigt gärna ha ytterligare en seger. Men som alla med insyn vet: Nässjö på bortaplan är en match med många ”trampminor”.

Hemmmapubliken och den trånga hallen är två. Den långa resan utgör ytterligare en. Den annorlunda atmosfären likaså.

Den allra största ”minan” är dock kvaliteten på årets Nässjö. Det här är troligen det bästa lag som klubben mönstrat. Man har sex vassa utländska spelare (där nye Kofi Josephs kastade i 25 poäng häromdagen) samt årets svenska ”fynd” i Felix Terins (som snittar 13 poäng och hela 27 minuters speltid). Plus nyttige Abdou Medjedoub.

Kompetente coachen Jordi Juste rankar säkert bortasegern mot Södertälje som årets bästa resultat, men Nässjö har gjort så mycket mer. Det här är ett lag som besitter stora kvaliteter.

Jämtland behöver göra en maximal prestation för att ta sin 22:a seger i år. Ska vi tippa att insidekampen mellan Ruffin och Smith blir lite avgörande?

Coachduellen Juste-Gehrke ska också bli intressant att se. Två relativt jämna lag, med massor av individuell spetskompetens; vilken coach lyckas hitta rätt plan för att släcka ned motståndarens kvalitet och samtidigt förlösa sina egna spelares kvalitet?

Publicerat av

Hans Andersson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *