Styrkebesked

Teyvon Myers var bäst framåt med 22 poäng.

Jämtland vinner mot Nässjö och inkasserar sin nionde seger på elva matcher. Formen är alltså fortsatt väldigt bra vilket lovar gott inför slutspelet.

– Jag är grymt nöjd med killarna. Vårt försvar i dag var bland det bästa vi har haft under säsongen. Nässjö spelade lika bra som senast vi var här, men i dag gjorde vi ett otroligt bra jobb i försvar, menar Torbjörn Gehrke.

Det är i sanning en intressant kommentar från den annars så kritiske Jämtlandscoachen. Normalt brukar Gehrke sällan vara riktigt nöjd. Som den perfektionist han är ser han hellre små skönhetsfläckar än de stora, fina penseldragen.

Kanske är det så man måste vara funtad om man är tränare på högsta nivå.

Klart är i alla fall att Gehrke slagit an en ny ton den senaste veckan. Efter segern mot Köping var han övervägande positiv och likadant nu.

I dag hade han ändå skäl till det. Jämtland agerade stabilt, tryggt och övertygande. Visst slarvade man ibland och kastade bort onödigt många bollar, men…

-… jo, men titta på hur många enkla avslut och lay ups vi fick i första halvlek. Många av våra snabba passningar gick ändå hem, menar Gehrke.

Trots allt är det betydelsefullt att ”älgarna” fortsätter att följa sin plan; att spela snabbt, springa och söka komma till tidiga skott. Det är det som gör årets Jämtland så bra och farligt.

Torbjörn Gehrke var även nöjd med lagspelet. 23 assists är verkligen inte fy skam. Laget snittar 18,8 i snitt – mest i SBL tillsammans med Borås.

Många var bra i Jämtland i dag.

Teyvon Myers öppnade upp Nässjös bakre linjer med sin kreativitet och förmåga att slå sin spelare i 1-mot-1-spelet.

Andrew Smith hade en tuffare kväll än vanligt, men gjorde ändå sin sjätte raka double-double (15+10). Dessutom 7 assists.

RT Guinn var stabil och landade på 20 poäng, 7 returer och 4 assists.

Gustav Hansson slet stenhårt i försvar och noterade lagets högsta plussiffra. Adam Rönnqvist sköt med hög procent och gjorde många bra saker i försvar.

Vi ska heller inte glömma Daniel Johansson. 2/2 på treorna och flera lovande attacker mot korgen.

– Det är så här vi vill att ”Danne” ska spela. Han behöver vara ett hot, han behöver våga skjuta. Vi säger det hela tiden. Se vad som hände i dag när han hade satt sina treor. Nässjö kände sig tvungen att gå ut på honom, vilket öppnar upp för de övriga. Jag är jättenöjd med honom.

Den kvinnliga TV-kommentaren (som förresten är en av de absolut bästa och mest kunniga av alla som jobbar för Sportsground) har sedan länge fattat tycke för 20-åringen.

– Daniel Johansson är en av de mest spelsmarta spelarna i ligan, förklarade hon efter hans läckra bakom-ryggen-passning till Teyvon Myers.

Ni förstår att att det var en nöjd Torbjörn Gehrke som gick och lade sig på sitt hotellrum i Nässjö, närmare midnatt. Den 22:a segern på 35 matcher var ingen ”vardagsseger”. Det var en seger modell tung, i en svårspelad hall och mot ett lag som kommer att bli en mardröm att möta för Norrköping i kvartsfinal.

Daniel Johansson fick 13 minuter och signerade en stark insats.

Det enda som inte var så bra var insatsen av Evariste Shonganya. Han är fortfarande otajmad, långsam och stel i spelet. Han är en skugga av det han visade upp i säsongsstarten.

Skadan och det långa uppehållet har helt klart satt tillbaka honom rejält i spelskicklighet.

Med slutspelet bara en vecka bort känns det svårt att se Shonganya komma tillbaka i sin riktiga form. Han behöver både tuff träning och flertalet matcher i kroppen.

Mot Nässjö fick han sex minuter. På tisdag mot Uppsala kan det nog bli några fler minuter, men i dagsläget känns faktiskt Oliver Gehrke som en bättre avlastare på insidepositionen.

Publicerat av

Hans Andersson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *