23:e segern och poängfest

Gustav Hansson spelade med fart, energi och fokus.

Jämtland Basket stängde grundseriebutiken med en riktig poängfest mot Uppsala.

Seger med 117-98 sedan man släppt på det defensiva fokuset i andra halvlek och inte minst på Brian Bridgeforth. Uppsalacentern fick fritt fram att göra hela 31 poäng.

Ännu bättre och matchens lirare var Axel Nordström med 27 poäng, 17 returer och 7 assists. Frågan är verkligen om han följer med laget ned i superettan.

Blir det Luleå som nyper ligans kanske bäste spelare om man räknar in alla statistikkategorier?

Det bästa hos Jämtland i dag var offensiven – även om Uppsala kanske inte bjöd på det mest intensiva försvarsspel vi sett. Laget saknade dock Mannos Nakos och Odin Lindell, även om den sistnämnda var inklädd och satt på bänken.

Jämtland gjorde hela 69 poäng i första halvlek och hade totalt 67 procent på tvåorna och 50 procent på treorna – riktigt bra siffror.

117 poäng drar upp genomsnittet till 95,0. Bara Borås snittar fler, 95,6.

Jämtland vinner dock assistligan: 19,06 mot Borås på 18,75. Dagens 28 assists är en av toppsiffror i år.

Gustav Hansson fick mest speltid, 29 minuter, och gjorde sin bästa match på länge. 13 poäng och 9 assists.

Daniel Johansson fick 23 minuter eftersom Nicholas Paulos avstod matchen på grund av förkylning. ”Danne” var aktiv och fokuserad på alla sätt. 12 poäng, 5 returer och 4 assists och den andra raka matchen där han kliver fram och tar för sig.

Teyvon Myers och Andrew Smith hade 21 respektive 17 poäng och ett par fantastiska dunkar som tände storpubliken. Adam Rönnqvist tog det lite lugnare offensivt. 10 assists är dock säsongsbästa från 27-åringen.

Teyvon Myers hade några fantastiska sekvenser i andra halvlek, med härliga attacker och en ”slam dunk” av det värre slaget.

Roligt också att Evariste Shonganya tog ett litet kliv framåt. 20 minuter och 12+5 och ett par fina offensiva moment, men också en bättre rörlighet.

Segern är den 23:e i år vilket är nytt klubbrekord. 23-13 i matchkvot – den klart bästa siffran någonsin i Jämtland Baskets historia.

Publiksiffran var dessutom riktigt snygg. 1 487 åskådare, vilket gör att snittet blir över 1 400 (1 402). Även det är ett nytt, prydligt klubbrekord.

Nu väntar några dagars träning innan Torbjörn Gehrke och laget på söndag reser till Luleå för kvartsfinalmatch 1. Då får vi hoppas att Nicholas Paulos har kryat på sig och att Andrew Smith blivit helt bra i den lättare fotledsstukning som han åkte på i dag.

Publicerat av

Hans Andersson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *