Sören Westin omvald

Slitstarke basketprofilen Sören Westin ångar på. I veckan blev han omvald som ordförande i BKV. FOTO: EVA AXSTÅL

Sören Westin fortsätter som ordförande för Jämtland Baskets stödförening BKV, Basketkorgens Vänner.

Westin – som också är ordförande i Svenska Basketligan – omvaldes vid torsdagens årsmöte. Samtidigt utökades styrelsen från fem till sju ledamöter. De övriga är Håkan Flodin, Björn Persson, Eva Axstål, Birgitta Svanberg samt nyvalda duon Lars-Ove Lundeteg och Per Martinsson.

På årsmötet, som hade samlat ett 20-tal personer, informerades det om nuläget och om hur BKV planerar framtiden. I dagsläget finns det ungefär 95 medlemmar, som alla stöttar Jämtland Basket med ett månatligt bidrag (som mest 500 kronor).

– Vad jag förstår är vår förening unik i basketsverige. Jag tror inte att det finns någon annan klubb som har den här formen av stöttning och som dessutom träffas regelbundet i form av till exempel luncher, berättar Eva Axstål.

Vad betyder BKV för dig?

Åh, nästan allting. Det är basketen som håller mig uppe, som ger mig motivation och som gör att jag får träffa så många människor. Annars vet jag inte vad som skulle hända, menar hon.

Årsmötet tittade alltså även framåt mot nästa säsong. En del i visionen är att fortsätta hjälpa Jämtland Basket på olika sätt, bland annat med en ny BKV-spelare.

Årets satsning på Adam Rönnqvist har blivit en jättesuccé. Inte bara genom hans sportsliga egenskaper utan också för det genomslag som värvningen haft i basketsverige.

– Målet var att få in 250 000 kronor och vi nåddd 230 000. Det tycker jag ändå är väldigt bra, säger Axstål, som har en tanke om hur BKV ska gå till väga i höst.

– Vi har väl inte klubbat igenom att det blir en ny BKV-spelare, men vi pratar om det. I så fall kanske vi bör satsa på att få med så många människor som möjligt. Personligen tror jag det skulle underlätta om man sänker ribban. Alla har inte råd med stora summor, säger Eva Axstål och nämner uttrycket ”många bäckar små” som ett tillvägagångssätt.

Efter årsmötet genomfördes den näst sista BKV-lunchen. Det hela blev lite informellt eftersom ingen av de inbjudna gästerna kunde komma.

Delar av Jämtland Baskets ligalag och klubbledning var dock på plats och de samtalade och svarade på frågor.

Alla foton nedan är tagna av Eva Axstål.Klubbdirektör Peter Johansson hoppade in som frågeställare.Andrew Smith berättade att han är mer stillsam utanför basketgolvet än på det samma. John Pålsson berättade att han verkligen känner sig som en del av Jämtlands ligalag, även om speltiden varit begränsad så här långt.

Publicerat av

Hans Andersson