19:34: Luleå-Jämtland

Samling vid pumpen”. Jämtland har satt press på Luleå och ser ett gyllene läge att ta ledningen med 2-1 efter kvällens match. Men då krävs det nog att både det taktiska och det faktiska utförandet når nya toppnivåer.

Söndagskvällens kvartsfinal 3 känns plötsligt ganska oviss. Jämtlands övertygande insats och seger med 89-80 i torsdags, har satt press på Luleå.

Hemmaplan är dock en fördel. Liksom den slutspelsrutin som finns på Luleås ledarbänk i Peter Öqvist och Håkan Larsson. Om de använder sin mångåriga erfarenhet och lyckas korrigera lagets felsteg från senast – ja, då kommer det att bli svårt för Jämtland.

Hos ”älgarna” hoppas man förstås att segern senast ska innebära ”proppen ur”. Att laget seglar vidare på det nyvunna självförtroendet och drar nytta av den mentala kicken.

Det fanns mycket som Bloggen gillade i match 2. Inte minst att alla Jämtlandsspelare tog den fysiska kampen. Det fanns en tuffhet och ”ta för sig-attityd” som var helt annorlunda än i match 1. Den här inställningen banade helt klart väg för segern.

Teyvon Myers, Nicholas Paulos, Andrew Smith och alla de övriga vann både den mentala och den fysiska kampen.

Hur det än går i kväll kommer det att bli en knökfull sporthall på tisdag, i kvartsfinal 4. Intresset är skyhögt och redan i går fanns det ytterst få platser kvar.

Publicerat av

Hans Andersson