Finalförlust avslutade säsongen för ÖB

Stina Dahlin var stekhet mot Luleå och sköt i hela 28 poäng.

Storseger med 91-71 och årets kanske bästa prestation mot Marks BG.

Sedan finalförlust mot Luleå BG med 72-90 – efter storspel av Stina Dahlin.

Final Four-slutspelet blev växlingsrikt för ÖB, men helhetsintrycket är ändå klart godkänt.

Luleå BG var lite för bra och hade mera djup i laget.

– Vi gjorde en jättebra helg, menar matchcoachen Hans Vågström.

Nu väntar några dagars intensivt arbete för att försöka få klartecken för den miljon som behövs som grundplåt för spel i nästa års damliga. Utgångsläget är dock inte det bästa, vilket Krister Blomgren redogjorde för under helgen.

Vid Basketbollförbundets styrelsemöte på lördag kommer ett beslut. Då ska ÖB ha lämnat in sina ”handlingar”.

Bloggen tror att ÖB redan i början av veckan har ett besked klart. Tyvärr ett negativt sådant. Såvida inte Blomgren, Rolf Lohse och de övriga lyckas med konststycket att övertyga vissa tyngre sponsorer att hoppa på tåget och satsa på damidrott.

Ett negativt besked behöver dock inte betyda undergång och katastrof. Då får klubben chans att fortsätta bygga sin organisation och sitt lag. Hitta samarbetspartners och utveckla sina yngre förmågor ett år till.

Publicerat av

Hans Andersson