Wattman på BKV-lunch

Magnus Wattman lägger ut orden inför en säkerligen imponerad Sören Westin. FOTO: EVA AXSTÅL

Fredagens gäst på BKV-lunchen var en av nyckelpersonerna för de senaste årens succéartade arrangemang vad gäller Jämtland Baskets hemmamatcher.En riktig IT- och teknikexpert och en hejare inom området ”film och presentation på sociala medier”.

Magnus Wattman.

Den basketfrälste östersundaren är tillbaka i basketfamiljen på allvar. Hans comeback i Jämtland Basket är ytterst välkommen. Inte bara för vad han bidrar med när det gäller ren basketkunskap, utan också för hans kompetens inom IT och film och som idéspruta för det team som jobbar med matcharrangemangen.

– Det verkar som att Magnus och Nisse Johansson går väldigt bra ihop. De två har varit jätteviktiga för matcharrangemangen, berättar Eva Axstål som lyssnade på fredagens intervju.

Magnus Wattman – som med kort varsel fick ersätta Nils Johansson som lunchgäst – berättade om sitt eget liv som mångårig basketåskådare och hur han och övriga teamet arbetar med att sy ihop varje hemmamatch.

Presentationen av Jämtlands spelare är något som Magnus varit ansvarig för. Inte minst vad gäller den röst som lanserar spelarna.

– Den rösten hittade vi i USA, berättar han.

Bloggen kan bara applådera det beslutet och det valet. Att ha en engelsktalande speakerröst är genialt. Det höjer hela upplevelsen och ger en helt annan proffsighet till inslaget.

Wattman berättade också att Jämtland Basket har ett 100-tal funktionärer igång vid varje hemmamatch. Samtidigt lättade han också lite på förlåten omkring de senaste årens stora succe – Bruce The Moose.

Också där har denne ”IT-guru” en nyckelroll.

– När det gäller våra hemmamatcher har vi en ambition att hela tiden förbättra oss. Men det kräver mycket tid och arbete. Efter varje match börjar i princip planeringen inför nästa match, så det finns inte så mycket utrymme att pusta ut, menade han.

Magnus Wattman, tvåa från vänster, har varit en viktig faktor för att Jämtland Basket två år av tre fått pris som årets Matcharrangör i SBL. Här har teamet precis fått årets utmärkelse, utdelad av Ulf Öhrman från Svenska Basketbollförbundet.

Bruce The Moose har blivit en succe, inte bara i Jämtland Basket utan den populära maskoten är numera ett begrepp i hela Basketligan.Två av de ansvariga bakom Bruce är Nils Johansson och Magnus Wattman.

Publicerat av

Hans Andersson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *