Påskveckan: Golgata eller nytt liv?

Match 3 och 4 ska avgöras under påskveckan. Blir det en trist långfredag eller får vi se lite av uppståndelsekraft i Jämtland Baskets semifinallag?

En ny vecka har börjat i basketens underbara värld. I NBA är slutspelet precis påbörjat och i Sverige har vi på herrsidan kommit fram till semifinalspel.

I veckan ska match 3 och 4 avgöras. Först Borås-Norrköping i dag och sedan Södertälje-Jämtland i morgon.

För Jämtlands del kan påskveckan sluta med en tung ”Golgatavandring” fram till semifinaldöden. Två förluster till och det är finito för i år.

Eller också tvingar Torbjörn Gehrkes lag fram åtminstone en femte match. Det skulle vara oerhört viktigt på flera sätt. Bland annat ekonomiskt.

Jämtland Baskets ordförande Erik Westin berättar.

– Ett semifinalspel innebär inte en sån där jättestor ekonomisk vinst som kanske många tror. En del i det är att vi byggt den ekonomiska delen med att ge spelarna en särskild belöning om vi når långt. Det är de värda.

Men…?

– Nä, vi kommer inte att gå back på slutspelet, men det blir inte en jättestor vinst. Däremot kommer det att ge en riktigt positiv effekt om vi får en tredje hemmmamatch mot Södertälje.

Erik Westin och kompani har extremt hektiska dagar just nu. Många operativa frågor ska lösas. Det är biljetter som ska fixas, resor som ska bokas, men också massor av saker att göra i samband med långfredagens hemmamatch.

– Det har varit så mycket att göra att jag inte hunnit bli nervös än, säger Westin, som aldrig varit med om ett liknande basketintresse i Jämtland.

– Folk pratar basket på ett sätt som jag aldrig tidigare varit med om. Jag får lyckönskningar vart jag än går.

Erik Westin, till höger, har extremt hektiska dagar just nu.

Publicerat av

Hans Andersson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *