19:04: Södertälje-Jämtland

Jämtland har besegrat Södertälje förut – i flertalet matcher. Både hemma och borta. Det bevisade man 2016/17 då Mike Bruesewitz, Jabril Durham och Jaan Puidet med flera satte Kings på plats. Bland annat efter en rekordseger i Täljehallen.

Match 3 i semifinalspelet och nu börjar det brännas för Jämtland som skulle behöva en stärkande seger.

Att vinna i Täljehallen är självklart fullt möjligt. Det har Jämtland gjort förut och dessutom med rekordsiffror.

I februari 2017, under den mycket speciella säsongen med Bruesewitz och Durham, slog Jämtland till och vann med makalösa 107-73. Bruesewitz sköt 25 poäng medan Jabril Durham, Niklas Larsson och Preston Purifoy satte 17 var.

Det är faktiskt tidernas största förlust på hemmaplan för Södertälje. Hemmalaget är klart sårbart även i år. Det visade Nässjö som tidigare i vintras besegrade Södertälje i Täljehallen.

Om Jämtland ska reducera till 1-2 i matcher är det nog önskvärt att RT Guinn och Andrew Smith tar insidekampen klart bättre. Speciellt Smith behöver höja sig. Han har haft en tuffare period, med onödiga turnovers och fouls och ett spel där han drar sig bort från korgen.

Apropå att vända underläge till seger. Vad sägs om Los Angeles Clippers ”lappkast” mot Golden State i natt: från 31 poäng under i tredje perioden till seger med 135-131.

På bortaplan.

Mot det regerande mästarlaget.

Vändningen är den största i NBA-historien och vi kan bara förundras över vad ett lag med flyt och stegrande tro kan åstadkomma.

Publicerat av

Hans Andersson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *