Skillnaden kvarstår

Oliver Gehrke var en få ljusglimtar.

Nix trendbrott.

Södertälje är fortfarande för tungt, för stort, för effektivt och framförallt alldeles för defensivt skickligt.

70-86 är 16 tunga poäng att bära med sig i ryggsäcken hem till ”älgarnas land”.

Jämtland hade ändå sina sekvenser. Man vann två perioder, men problemet var att Södertälje tog hem den tredje med hela 26-13.

Jämtland hade nära-lägen då och då. Om Gustav Hansson hade satt sin öppna trea skulle det till exempel ha varit 39-42 strax innan halvtid.

Fjärde periodens start var Jämtlands. 8-0 och underläge 59-70 tvingade fram en time out och sedan var ordningen återställd.

Skillnaden är fortfarande markant. Inte minst under korgarna. 48-32 är hemska siffror i en semifinal och visar att Jämtland inte riktigt tävlar fullt ut. Det är för mjukt, för lite ”kriga” och för mycket av passivitet.

Andrew Smith stannar på 5+1 och det är galet lite av en spelare som delvis ska bära Jämtland i det färgade området.

Samtidigt har den senaste tidens svaga formkurva visat att Smith förmodligen inte är en spelare att satsa på inför nästa säsong. Trist eftersom allt såg så lovande ut för några veckor sedan.

Adam Rönnqvist svek också. 2 poäng på 31 minuters spel säger det mesta. Södertäljes starka lagförsvar tog bort BKV-spelaren.

Mycket måste bli bättre på fredag. Det erfarna gardet måste kliva fram. Det är väldigt snyggt att Daniel Johansson och Oliver Gehrke kliver fram med 10 respektive 11 poäng, men det här laget måste främst kunna bäras av Guinn, Smith, Rönnqvist och Myers.

Annars blir det 0-4 och en tuff snyting som vi inte riktigt såg komma.

Publicerat av

Hans Andersson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *