20:04: Jämtland-Södertälje

Lagspel och ett kollektivt utförande av högsta klass, över hela banan. Är det vägen till seger för Jämtland i kväll?

Match 4 och att den spelas på långfredagen känns närmast som ett omen:

Blir det mörker, sorg och dödsstöten för Jämtland Basket…

… eller får vi redan i kväll se ljuset börja skymta i tunneln?

Ska det bli seger kommer det att ske utan Andrew Smith. Han är avstängd efter en närkamp med Alexander Lindqvist.

Från Jämtlands sida tycker Torbjörn Gehrke att Lindqvist överdrev situationen. Ja, att han ”floppade”, alltså filmade eller överdrev situationen för att tjäna på den samma.

I så fall var det inte ärligt spel och domarna svalde det.

Det här kan bara Lindqvist svara på, men Bloggen är inte förvånad att det är just han som pekas ut. Södertäljespelaren har, enligt våra ögon, inte alltid varit den där rena spelaren som alltid strider med blanka vapen.

Samma sak inträffade i kvartsfinalen mot Luleå. Då var det Thomas Massamba som, enligt vår mening, överdrev vissa närkamper.

Landslagsguarden, som utåt sett verkar vara en riktig hårding, låg på golvet och ojade sig ett flertal gånger i match 2. Ja, det gick så långt att Jämtlandspubliken – som av experter rankas som en av ligans mest kunniga – ledsnade på Massamba och buade ut honom vid varje bollkontakt.

Det här var något som även Jämtlands spelare reagerade på. Inte minst Adam Rönnqvist, som inför match 5, sa vad han tyckte.

Dessutom i direktsändning i tv, före matchen!

Rönnqvist förklarade hur illa han såg på vissa Luleåspelares försök till filmning.

Nu tar också Torbjörn Gehrke bladet från munnen. I förhandssnacket inför kvällens match skriver Gehrke bland annat så här:

”Jag skulle vilja se en match som på den gamla goda tiden, då en foul var en foul och att varje kontakt inte såg ut som ett världskrig eller en misshandel… Dagens ”flopping” (filmning)… kommer på sikt att försätta oss i fotbollens problematik”.

Utgångsläget är fantastiskt för Södertälje som samlat på sig en mäktig buffert av bra självkänsla. De kan spela avslappnat.

Jämtlands startposition är ”hundra gånger” sämre. Vinna eller försvinna är ett uttryck som ibland kan göra spelare desperata och få dem att pressa fram det yttersta av deras potential…

… eller också blir det till en stressfaktor som hämmar spelet.

Det ska bli väldigt intressant att se hur Jämtlands spelare reagerar på situationen.

Kan man överträffa sig själva i säsongens sista (?) hemmamatch?

Publicerat av

Hans Andersson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *