Defensiv uppvisning av Dolphins

Adnan Chuk – tala om grym revansch från honom och hans ”delfiner”. FOTO: TT

Norrköping Dolphins gjorde exakt det man brukar göra när man har ryggen mot väggen. Man samlade ihop alla sina kvaliteter och gjorde en förstklassig prestation i semifinal 5 på annandag påsk.

Ja, Adnan Chuks lag utklassade Borås och vann med hela 86-57 i en defensiv uppvisning som var bland det mäktigaste vi skådat på mången god dag.

Detta Borås, som jämte Jämtland är ligans absolut mest målglada lag, blev fullständigt avklätt vad gäller taktik, defensivt arbete, fokus och förmåga att behålla sin matchplan.

Norrköping släppte endast in 11 respektive 18 poäng i den första och sista perioden. Man tvingade Borås till ett halvplansspel som man inte är bekväm med.

I sanning ett mästerverk av Adnan Chuk och hans lag.

Borås envisades med att bomba treor i parti och minut, men på 40 (!) skott blev det bara 7 träff. Alltså blott 17 procent.

Michael Moore hade sämst procent med 2/12. Märkligt att en sån stark insidespelare ska behöva gå ut och skjuta så många treor istället för att ta kampen inside.

Märkligt också att Borås envisades med att skjuta treor istället för att mixa med att få in bollen till korgen. Att ha store Brian Fitzpatrick stående på trepoängslinjen var kanske inte så smart.

Nä, Borås blev formligen uppätna av ett viljestarkt och koncentrerat Norrköping där Anes Zekovic (11 returer), Shakir Smith och Joakim Kjellbom (21+11) var bäst.

Efter 65-108 i match 4 har Norrköping kanske hittat exakt det lagspel som kan räcka för att vända på serien.

Andra sidan kan väl Borås knappast skjuta och spela lika illa i fortsättningen.

Publicerat av

Hans Andersson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *