20:04: Jämtland-Södertälje

Fokus och vilja. Energi och rätt matchplan. Lagspel uti fingerspetsarna. Då kanske…

Ännu en match. Ännu en hemmamatch. Ännu en kväll som kan bli till ett nytt kapitel i ”The Magnificent Story of Jamtland Basket”.

Södertäljes 3-2-ledning innebär att laget kan säkra en SM-finalplats i kväll. I så fall en logisk utveckling av en säsong där man vunnit grundserien och sedan i så fall även sju av nio matcher i slutspelet.

Handen på hjärtat: 99 procent av basketsverige tror nog ändå att detta Kings till slut kommer att ”ställa till rätta” det man ”slarvat bort” hittills i semifinalserien. Att lagets oerhörda kvaliteter till slut ska skina igenom – och att ”Sagan om Jämtland Basket” ska få ett slut i match 6.

Jämtlands utgångspunkt är annorlunda. Här handlar det mindre om SM-final. Mer bara om att ha fått chansen till en tredje hemmamatch, att få glädjas tillsammans med publik och få möjlighet att skriva ny baskethistoria.

Vad mer kan man begära i denna otroliga säsong?

Skulle Torbjörn Gehrkes lag åka dit i kväll får man ändå avsluta i sin egen borg. Man får sätta punkt för denna grandiosa säsong på hemmaplan och kan alltså bli hyllade på sin egen scen inför 1 700 tacksamma åskådare.

I kväll kommer det inte att finnas någon vettig människa som är besviken, irriterad eller missnöjd över en förlust. Snarare upprymda över att detta Jämtland har vunnit, charmat och skapat glädje och drömmar för ett helt basketlän.

D-e-t är den stora segern i denna basketvinter.

Om den här kvällen sedan skulle sluta på ett lite annat sätt… ja, då får vi tackla det då.

Just nu håller Bloggen med Torbjörn Gehrke i hans förhandskommentar: att njuta av stunden och spela och coacha med glädje är väl så betydelsefullt som att besinningslöst och stressat jaga efter en tredje raka seger.

Ibland måste man bara bestämma sig; välja sin egen attityd och sitt eget mentala utgångsläge framför yttre omständigheter och alla ”måsten”.

Då kan det ibland faktiskt skapas något utöver det vanliga av den här spelglädjen som många gånger är grundfundamentet för att prestera när allt ställs på sin spets.

Publicerat av

Hans Andersson