Det är dags för Max

Stark mentalt, stark i kroppen. Max Tandberg Vall är på många sätt redan en SBL-spelare.

I flera år har vi längtat efter den här dagen. Efter det här pressmeddelandet.

Max Tandberg Vall gör comeback i ”älgarnas” ligalag.

Så efterlängtat och så oerhört glädjande.

Den 24-årige guarden har bestämt sig för att ta upp elitkarriären igen och det är exakt det besked som många Jämtlandssupportrar hade hoppats på.

Torbjörn Gehrke kallar det för ”en lyx och en tillgång” att få tillbaka en egen produkt som nått en mogen ålder och som dessutom har spetskvaliteter.

MTV är en sån där baskettalang som inte kommer fram så ofta. Han har fysiska egenskaper som inte många andra och en mental styrka som gör skillnad.

Kort sagt: vi förstår att Torbjörn Gehrke är förtjust i det besked som han fick häromveckan när han satte sig ned för att prata framtid med Tandberg Vall. Det gensvar han mötte var både oväntat, men också väldigt uppmuntrande.

– Jag var som en ”fågelholk” när Max berättade att han ville satsa på ligan. Det var inte det besked jag hade väntat mig, men jag blev otroligt glad. Max har enorma kvaliteter och jag måste medge att det har känts udda att se honom spela i Basketettan när vi vet vad han kan, menar Gehrke, som främst lyfter fram hans defensiva styrkor.Årets säsong i Basketettan visade att Max Tandberg Vall håller SBL-nivå.

Vi som följt Max genom åren har kanske främst sett den offensiva talangen, förmågan att från studs kunna slå sin motståndare och attackera korgen. Spänsten. Explosiviteten.

Gehrke ser också någonting annat. Han ser de kvicka fötterna i försvaret. De snabba händerna som stjäl bollar och följsamheten i ett-ett-spelet.

Faktum är att Max Tandberg Vall har medfödda talanger som man sällan ser hos svenska spelare.

MTV blir därmed den andra spelaren i nästa års Jämtlandstrupp. RT Guinn är den första.

Om Bloggen får önska sig vad som ska ske närmast med Jämtlands lagbygge är det främst tre saker vi gärna vill se ska hända

1. Att Gustav Hansson denna vecka säger ja till det kontraktsförslag han fått av Jämtland Basket. Enligt oss är han av flera anledningar en av de absolut viktigaste pjäserna i Gehrkes bygge.

Så här kommenterar han själv nuläget:

– Självklart funderar man lite grann, men jag har fått ett erbjudande av Jämtland som jag kommer att ta ställning till den här veckan.

I dagsläget är det ingen annan SBL-klubb med i racet om hans signatur.

– Just nu ska jag tänka över erbjudandet från Jämtland.

2. Att Daniel Johansson bestämmer sig för att stanna. Att han ser vilken potential det finns i sin moderklubb för att ta nästa steg. De 15 minuter i snitt han fick i år kan mycket väl bli närmare 20 nästa säsong. Det borde vara idealiskt för att klättra på utvecklingsstegen.

3. Att Jaan Puidet och Jämtland kommer överens om ett kontrakt. Här vet vi egentligen inte vilka planer som estländaren har, men hans påskrift skulle vara perfekt ur flera aspekter.

Publicerat av

Hans Andersson