Värvningsbomben

Djurgården värvar en SM-guldhjälte.

Adam Ramstedt lämnar Södertälje Kings och går till… Djurgården!

Nykomlingen levererar årets särklassiga värvningsbomb. En 208 cm lång landslagsman, bara 23 år, och med sina bästa år framför sig.

Det här såg vi verkligen inte komma. Plötsligt känns Axel Nordströms uppmärksammade övergång från Uppsala till Luleå som ganska beskedlig i sammanhanget.

Fantastiskt starkt jobbat av Charles Barton och hela organisationen. Dessutom mycket bra för hela SBL. Att en nykomling ruskar om Södertälje och övriga Ligan på det här sättet skapar intresse och dynamik.

– Adam är en av de mest talangfulla spelare som jag har rekryterat, säger Barton på klubbens hemsida.

Ramstedt snittade i år 18 minuter, 9 poäng och 5 returer.

Frågan är förstås varför han väljer bort sin moderklubb, som förmodligen tar sats mot Europaspel igen, och går till en nykomling.

Bloggen tror att det handlar om utmaningen. Ett nytt kapitel behövs ibland om man i flera år vunnit och vunnit för samma klubb. Just nu ser Ramstedt kanske inte så många fler morötter att hugga på om han ska fortsätta i Södertälje.

Landslagscentern vill förmodligen vara med på en helt ny resa. Hos en otippad nykomling börjar han med ett blankt papper och får själv en jättestor roll. Kanske även ett riktigt bra kontrakt.

Se upp Jämtland Basket och alla övriga motståndare i SBL! Djurgården är ”på riktigt”.

Publicerat av

Hans Andersson