Läget i Jämtland Basket

Gustav Hansson har seglat upp som en extremt viktig spelare att göra klart med.

Arbetet fortgår – för fulla segel. Både med lagbygget och på den ekonomiska fronten.

– ”Tobbe” sköter det sportsliga, med spelare och så. Jag är mer ett bollplank där. Men vi har ingen panik (att få klart med spelare), menar ordförande Erik Westin.

Torbjörn Gehrke hoppas få klart med pusselbit nummer 3 och 4 inom de närmaste veckorna. Med lite flyt kan något hända redan den här veckan.

Samtal förs med Gustav Hansson och det är ingen hemlighet att också Jaan Puidet finns med högt upp på önskelistan. Båda två står för det genuina, för det lagorienterade spelet där vilja, försvar och kampmoral spelar stor roll.

– Kanske var det här något vi saknade i år. Spelare som verkligen tog den där extra returen, som offrade sig utöver det vanliga i kampen om att få bollen, som slängde sig på golvet. Gustav är nog den närmaste vi har av den spelartypen och han vet att vi är väldigt intresserade av att ha kvar honom, menar Gehrke.

Vad gäller övriga positioner och spelare är Torbjörn Gehrke mer förtegen.

– Vi är lite i ett vänteläge just nu. Vi har ringat in vissa spelare som kan bli aktuella, men det finns också ganska många som har hört av sig och är intresserade att komma hit. Vi avvaktar lite för att se vem det blir som vi får klart med i nästa skede. Då vet vi hur vi går vidare.

Bosse Wagenius är som vanligt flitigt i elden för att ta fram de aktuella utlandsspelarna.

– Bosse gör ett sjukt stort jobb för oss. Samtidigt är det svårt eftersom han inte vet exakt vilka spelartyper vi behöver just nu.

Publicerat av

Hans Andersson