Glädjebeskedet

Favoritspelaren stannar i ”älgaland”.

Gustav Hansson stannar i Jämtland Basket.

Ibland behövs det inte en lång ”roman” för att få fram ett viktigt och glädjande budskap. Det räcker med en mening, ett fåtal ord.

Fredagens besked är ett av de bästa som Torbjörn Gehrke hade kunnat få i det här läget.

Gustav Hansson är nämligen ingen vanlig spelare. Hans betydelse för laget, för klubben och för publiken går inte att underskatta.

24-åringen står för så många fina egenskaper, både på och utanför planen. Han är också en slags symbol för att det inte alltid är de stora stjärnorna eller poängkungarna som räknas som de mest värdefulla.

Gustav Hansson är den typen av spelare och människa som alla framgångsrika lag måste ha.

Hans största kvaliteter är kanske inte skottet eller passningsspelet, utan det finns på insidan.

Inställningen. Tuffheten. Karaktären. Tjurigheten. Förmågan att se längre än sin egen sfär. Helt enkelt osjälviskheten, att ofta kunna sätta laget framför sig själv.

Försvarsposition mot Nimrod Hilliard.

Det som är så roligt är att Jämtlandspubliken mer och mer verkar upptäcka dessa fördelar med Gustav Hansson. Att döma av alla varma kommentarer i dag är hans kontraktsförlängning oerhört uppskattad.

Här är en del av alla kommentarer:

Världsklass”. ”Så himla kul att höra. Tack ”Gurra”! ”Jaaaaaaaaaaa”! ”Love it”. ”Underbara nyheter”. ”Värmer i hjärtat”. ”Tack Guz för att du stannar hos oss”.

– Ja, det känns verkligen bra att läsa och höra det som skrivs och sägs. Det är en stor anledning till att det känns kul att spela ytterligare en säsong. Man känner sig så uppskattad och omtyckt, förklarar Hansson.

Kvick, stark, oerhört vältränad och en försvarsspelare av rang. Gustav Hansson egenskaper är många.

Det betyder att Torbjörn Gehrke har två spelare kvar från fjolårets lag; RT Guinn och Gustav Hansson. Tre andra spelare som sannolikt inte är avskrivna är Andrew Smith, Nicholas Paulos och Alexander Yemane. Kanske heller inte Adam Johansson.

Därmed har Gehrke tre spelare på kontrakt. Den fjärde kan komma i början av nästa vecka. Det tisslas och tasslas om en helt ny spelare som möjligen ska presenteras.

Kan det vara en ersättare till Daniel Johansson, månne?

Publicerat av

Hans Andersson