BKV tar ny sats – siktar mot 250 000 igen

Blir Jaan Puidet årets BKV-spelare?

BKV ger sig inte. Som vi alldeles nyligen har berättat om har Jämtland Basket stödklubb startat en ny satsning – med avsikt att hjälpa Torbjörn Gehrke.

Hjälpen är tänkt att vara ett ekonomiskt bidrag av rejäl sort.

– Vår ambition är att få in 250 000 kronor till en BKV-spelare. Som ni kanske har sett har vi tjuvstartat och fått in en hel del redan. Jag ber om ursäkt att vi inte har gått ut officiellt med årets satsning än, men det är på gång. Vi ska skicka ut information till alla berörda, menade ordförande Sören Westin vid onsdagens årsmöte för Jämtland Basket.

I fjol lyckades BKV spänna sina ekonomiska muskler så pass att man fick in cirka 230 000 kronor. Den summan gjorde enormt stor nytta för Torbjörn Gehrkes lagbygge.

– Med de pengarna kunde vi värva Adam Rönnqvist. Det täckte inte hela hans kostnad, men utan den insatsen tror jag inte vi hade spelat semifinal. Då hade vi inte lyckats värva vår BKV-spelare, förklarade Erik Westin och menade att just Rönnqvist blev tungan på vågen.

Jämtland Baskets ordförande tryckte på hur betydelsefullt det är att få sådan stöttning även i år. Ja, även Sören Westin var inne på samma linje.

– I fjol hade vi 84 givare och jag hoppas att alla är lika intresserade i år. Min uppmaning är att ni som vill fortsätta att stödja klubben, ganska tidigt gör en ny insättning. Det är viktigt eftersom det ger ett signalvärde om vad som är på gång, menade Sören Westin.

Den person som i fjol jobbade hårdast med att värva nya finansiärer och medlemmar till BKV är Eva Axstål. Hon uppmärksammades på årsmötet med ett fint tacktal och en vacker blombukett.

Vid lunchtid på fredagen hade årets BKV-insamling genererat 67 000 kronor. Alltså mer än en fjärdedel av målet på 250 000 kronor.

Styrelsen för BKV.

Publicerat av

Hans Andersson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *