Varför inte Gustav H och Markusson?

Gustav Hansson attackerar lillebror Daniel i en match i fjol.

Så har då Sveriges nya Framtidslandslag tagits ut. 14 spelare upp till 25 år som bedöms stå strax bakom A-landslaget ska få visa upp sig på ett läger i Östersund, 5-11 augusti.

Nio träningspass och två matcher (mot Norge) ska genomföras och sedan har förbundskapten Peter Öqvist säkert järnkoll på de 14 spelarnas status.

I truppen finns ingen Jämtlandsspelare med. Gustav Hansson är en av sex reserver. Oliver Gehrke och Olle Lundqvist saknas, liksom den mest givne enligt oss, Mattias Markusson.

Möjligen har Gehrke och Lundqvist tackat nej på grund av skolstarten i USA respektive knäskadan som fortfarande spökar. Avsaknaden av Markusson får vi verkligen hoppas beror på ett pressat tidsschema. Att den förre Jämtlandscentern helt enkelt har för mycket med skolan på Loyola Maramount.

Annars…

Ingen Mattias Markusson i Framtidslandslaget.

Vad gäller Gustav Hansson borde han ha varit med bland de 14. Ja, det är inte bara vi som tycker det utan även Bloggkollegan Nick Rajacic i Borås.

Peter Öqvist har istället tagit ut Daniel Hansson, Gustavs lillebror. Det förvånar. Gustav har hunnit klart längre i sin utveckling och borde verkligen ha fått en sån uppmuntran.

Förklaringen är nog att Daniel Hansson spelar i Luleå, där Peter Öqvist är coach. Det är lättare att gilla en spelare som man dagligen träffar och ser träna och spela.

– Självklart hade jag velat vara med, men det är upp till coacherna för laget, säger Gustav.

Fyra före detta Jämtlandsspelare är uttagna i truppen. Niklas Larsson, Anton Kobylak-Berglund, Samuel Berkelund och Daniel Johansson. Berkelund spelade i fjol som proffs i Constanta, Rumänien.

OBS! Nya uppgifter gör gällande att Gehrke och Lundqvist är uttagna i U20-landslaget istället. 21-27 juni i Södertälje. Sedan lär det bli EM-slutspel som gäller där. Det betyder att deras sommar redan är fulltecknad.

Publicerat av

Hans Andersson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *