Dam-EM och nyheter i Jämtland och ÖB

Torbjörn Gehrke hoppas kunna bjuda på flera positiva nyheter i veckan.

Vi vänder blad och börjar en ny Basketvecka. Den stora händelsen för svensk basket denna vecka är förstås starten av dam-EM i Serbien/Litauen.

EM-slutspelet består av 16 lag och Sverige är det enda från Norden. Sverige inleder på torsdag med match mot Montenegro. Sedan väntar Tjeckien och Frankrike, fredag respektive söndag.

På hemmafronten fortsätter arbetet hos Jämtland och ÖB med att sy ihop sina trupper.

Jämtland, som har fyra spelare klara (Gustav Hansson, Max Tandberg Wall, CJ Dunston och RT Guinn) jobbar febrilt för att få klart med både spelare och en andrecoach bredvid Torbjörn Gehrke.

Den här veckan kan det kunna komma positiva nyheter på båda fronterna. Flertalet utländska och svenska spelare är kontaktade och om allt går som tänkt blir det påfyllning i truppen de närmaste dagarna.

Vad gäller andrecoach är det hetaste tipset att Wiktor Buszka fortsätter. Torbjörn Gehrke har höga tankar om sin kollega och vill mycket gärna att Buszka stannar i Jämtland Basket.

Blir Wiktor Buszka kvar bredvid Torbjörn Gehrke?

I ÖB pågår också förberedelsearbetet för fullt.

– Förhoppningsvis kan vi i veckan göra klart med en assisterande coach och några spelare, säger Krister Blomgren.

Hos ÖB Ungdom är det sommarlovsbasket som gäller. Den andra av totalt tre veckor ska genomföras.

– Vi tränar alla pass i Sporthallen. 9 till 15 varje dag. I år har vi nytt deltagarrekord med över 100 unga talanger på plats, hälsar Mats Lundqvist.

Mats Lundqvist, sportchef i ÖB U.

Publicerat av

Hans Andersson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *