Tala om sporrande premiär

Baskethistoria kommer att skrivas i slutet av september. Djurgårdens första basketligamatch ska spelas i Kungliga Tennishallen – mot Jämtland Basket. FOTO: TT

Jämtland Basket får alltså börja årets SBL med bortamatch mot Djurgården. Precis som Sporten berättade tidigare i dag. Dessutom på klassisk mark.

I Kungliga Tennishallen!

Arenan, som invigdes 1943 har en kapacitet på hela 5 000 åskådare och har en fantastisk historia, med massor av minnesvärda tennismatcher. Inte minst med en ung Björn Borg.

Kanske det till och med kan bli fullsatt när Djurgården spelar sin första match någonsin i Basketligan, onsdag 25 september?

Basket i Kungliga Tennishallen – det blir verklighet i höst. FOTOMONTAGE: BASKETSVERIGE.SE

Oavsett hur det blir med den saken kan premiärmatchen komma att bli något alldeles utöver det vanliga.

Från Jämtland Baskets sida är man upprymd över beskedet – även om man enligt ursprungsprogrammet var lottad att spela hemma mot Nässjö i premiären.

En hemmamatch i första omgången är förstås alltid något man vill ha, men det här bör betraktas som en fullgod ”kompensation”.

– Det låter som att det blir väldigt roligt och förhoppningsvis mycket folk, med bra inramning. Det är även första gången som man spelar i den hallen så det blir något nytt, vilket är kul, säger Gustav Hansson.

Gustav Hansson.

I det spelprogram som nu är officiellt kommer Djurgården enbart att spela en hemmamatch i Kungliga Tennishallen – premiären mot Jämtland. Bloggen tippar dock att det kan bli flera.

Det borde vara en enkel rockad att skifta hemmaarena om det skulle visa sig att premiären blir en succe.

Jämtland Baskets klubbdirektör Peter Johansson instämmer med Gustav Hansson när det gäller motivationen att få spela match i en sån klassisk arena som den på Lidingövägen i Stockholm.

– Vi kan väl säga att ”Kungliga” numera en basketarena. Vi hoppas kunna komma ned med våra fans och utmana DIF-klacken, säger ”Pecka”.

Peter Johansson hoppas på en stor Jämtlandsklack i premiären mot Djurgården.

Ordförande Erik Westin kommenterar lottningen så här:

– Jätteroligt. Det är också jätteroligt att Djurgården gått upp i ligan och att få inviga säsongen i Kungliga Tennishallen ska bli en upplevelse. Jag hoppas på fullsatt och bra stämning, säger Westin.

Det som sticker ut för Jämtland i övrigt i spelprogrammet är den fortsatta satsningen på 20.04-matcher på hemmaplan. Hela åtta av 18 matcher är lagda så pass sent på kvällen.

Umeå å sin sida kör vidare med 18.34. Jesper Gustavssons klubb har så många som 13 hemmamatcher inprickade på det klockslaget.

Här är de första fem matcherna för Jämtland i höst:

Ons 25 sept: Djurgården borta. 19.04.

Lör 28 sept: Nässjö hemma, 20.04.

Fre 4 okt: Luleå hemma, 20.04.

Fre 11 okt: Norrköping hemma, 20.04.

Ons 16 okt: Borås borta. 19.04.

Publicerat av

Hans Andersson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *