Djurgårdens nya värvningsbomb

Yannick Anzuluni är dagens värvningsbomb i svensk basket. FOTO: TT

Först Adam Ramstedt och nu…

… Yannick Anzuluni.

Djurgården må vara nykomling i SBL men man värvar som om man siktade på SM-guld.

Luleås förre SM-guldhjälte är förstås en jätteförstärkning. Den 205 cm långe forwarden kommer att tillföra massor till Charles Bartons lag. Senaste adressen var Rostock i tyska Pro A, där han hade 14 poäng och 6 returer per match.

– För två månader sedan trodde jag att basketen var över för min del, men det var tydligen inte i Guds plan, säger Anzuluni till DIF:s hemsida.

Amerikanen är inte bara en allsidig forward, med rörlighet, skott och 1-mot-1-kvalitet, han har också ett temperament och en vinnarkaraktär av hög klass.

Tänk om Barton även lyckas få kvar Germain Jordan i laget – då ser Djurgården plötsligt sensationellt bra ut på de stora positionerna.

Nästa spelare att bli klar kan vara förre SM-guldvinnaren Nils Johansson. Den store andreguarden tog guld med Norrköping 2018 och spelade i fjol med AIK. Nu provtränar Johansson med Djurgården.

Samtidigt är det här jättebra för ligan. En klassisk klubb – kanske den mest anrika i Sverige jämte AIK – som gör debut i högsta serien och som storsatsar direkt. Det kommer att bidra till ökad publicitet och i längden gynna svensk basket.

Att bra spelare (glöm inte värvningen av den ytterst kompetente guarden Derrick Williams) väljer att gå till Djurgården kanske också beror på lockelsen att få bo i en storstad. Den biten ska vi nog inte förringa.

En annan faktor kan vara att nykomlingen enligt uppgifter har en budget som ett SM-finallag. Det kan betyda att ”Stockholms stolthet” är i SBL för att stanna.

”Bartons boys” menar i alla fall allvar. Det kan vi vara överens om.

Bäva månde Jämtland Basket som möter Djurgården i ligapremiären…

Publicerat av

Hans Andersson