Nytt utgångsläge efter Dunstons skada

En oturlig och långvarig ryggskada tvingar CJ Dunston och Jämtland Basket att riva kontraktet. FOTO: WETTERBYGDEN

Han var tänkt att bli en ny energispelare och publikfavorit i Jämtland Basket. Då slog en ryggskada till hemma i USA.

CJ Dunston tvingas därmed – i samförstånd med Jämtlands headcoach Torbjörn Gehrke – att avbryta kontraktet.

Båda parter är förstås mycket besvikna eftersom förväntningarna var så pass höga. Ja, Gehrke hade laddat rejält för att kunna överbevisa alla tvivlare om att Dunston var något alldeles extra.

– Vi är båda besvikna för att jag och CJ inte får chansen att bevisa hur fruktansvärt fel (vissa) människor har haft som sågat (oss) utan att ens äga en nagelfil, menar Gehrke i ett pressmeddelande.

Ord och inga visor alltså.

Jämtlands headcoach har helt enkelt stört sig på att vissa personer har dömt ut hans val av Dunston. Dessa personer menar att amerikanen inte håller måttet för ett lag som siktar ännu högre än fjolårets SM-semifinalplats.

”Han kan inte skjuta och är en begränsad spelare” har varit den främsta kritiken.

När Bloggen har samtalat med Torbjörn Gehrke har vi fått en annan bild av Dunston. Det har handlat om uttryck som ”energispelare”, ” en större variant av Jaan Puidet”, ”en motor som kommer att göra skillnad” och ” han kommer att få en större roll hos oss än i Wetterbygden och det kommer att göra honom till ett rejält vapen”.

Ungefär så har det låtit.

Nu måste Gehrke hitta en ersättare. Det vi anar är att det INTE kommer att bli en kopia av CJ Dunston. Snarare en annan spelartyp.

Bloggen erfar att Gehrke redan hittat en ny power forward och han är amerikan eller en amerikan med ett EU-pass. Spelaren i fråga är större än Dunston, troligen mellan 200 och 203 cm och en naturlig skytt och poänggörare.

Det låter helt rätt. Med tanke på att varken Davon Bell eller Jaan Puidet (de två tänkta startspelarna på position 1 och 2) är utpräglade skyttar, behöver Jämtland ha tre riktiga poängspelare på de övriga positionerna.

Gehrke är heller inte oroad över att jakten på dessa spelare ska misslyckas eller om det finns kvalitetsspelare kvar på marknaden.

– Varför frågar du det? Det finns tusentals spelare. Nu gäller det bara att välja rätt, menar han.

Som Bloggen förstår är Jämtland Basket i långt gångna förhandlingar med de tre tänkta startspelarna på position 3, 4 och 5.

De första kan bli klara redan i veckan. I så fall kommer Torbjörn Gehrke att få klartecken i Portugal. Det är nämligen där han befinner sig den närmaste tiden.

Gehrke ska följa Sveriges äventyr i U20-EM. I Sveriges lag återfinns bland annat sonen Oliver, Alexander Yemane samt Olle Lundqvist. Yemane är fortfarande ett aktuellt namn för Jämtlands trupp. Ett besked från honom bör komma senare i juli.

Såvida inte Gehrke går vidare med någon av de andra unga, svenska talanger som sagt sig villiga att komma till Jämtland.

Publicerat av

Hans Andersson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *