Jämtens storspel räckte inte

Olle Lundqvist var riktigt vass i kväll. Det var nästan en ”all star team-mässig” prestation från den 19-årige förre Jämtlandsspelaren.

En Jämtlandsfostrad spelare var nära att bli matchvinnare när Sverige mötte Estland i U20-EM i Portugal.

Olle Lundqvist startade från bänken, men kom in och tog nästan över matchen. Till slut landade han på 28 minuters speltid samt 20 poäng, 3 returer och 4 steals.

Det var ytterst nära att Lundqvists insats hade räckt att ta Sverige till förlängning, men då slog Robin Kivi till med en trea och ”buzzerbeater” precis på slutsignalen.

Estland vann därmed den förmodade gruppfinalen med 59-56. Ett Estland där A-landslagsspelaren Kristian Kullamäe gick tunga minuter (32.54). Han gjorde 16 poäng och assisterade fram till Kivis avgörande trea.

Sverige kan ta med sig ett intensivt och rörligt försvarsspel och en stark insats av Lundqvist. Han var tillbaka i ”gammalt” gott slag efter den långa knäskadeperioden och spelade med självförtroende och kreativitet.

Ja, allt eftersom matchen fortskred insåg den svenska lagledningen att det var Lundqvist och inte Felix Lemetti eller den upphaussade Melwin Pantzar som skulle leda Sverige från bakplanen.

Varken Lemetti eller Pantzar hade kvalitet för dagen att penetrera Estlands välsamlade försvar. Den ende som kunde skapa öppningar med regelbundenhet var Olle Lundqvist samt i viss mån Erik Persson.

De övriga två Jämtlandsaktuella spelarna hade en mer undanskymd roll. Oliver Gehrke matchades som vanligt mycket, hela 27.55, men fick sällan utrymme/passningar och satte 8 poäng. Alexander Yemane noterades för 3 poäng på nio minuter.

Publicerat av

Hans Andersson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *