Nästa anhalt för Myers: Tyskland

Cypern, Sverige… och nu Tyskland.

Succeresan som proffs började på Cypern och fortsatte i fjol i Sverige.

Nu tar Teyvon Myers nästa steg i karriären. Den förre Jämtlandsspelaren – som snittade 18 poäng per match i fjol – flyttar till Tyskland och Giessen, en av 19 klubbar i Bundesliga.

Giessen var inte speciellt framgångsrik i fjol, men klubben har åtminstone resurser så att det räcker och blir över vad gäller hemmaarenan. Kapaciteten är cirka 4 000 åskådare.

Den högsta tyska ligan rankas som en Europas bästa och lever i en ekonomisk verklighet som säkert är hästlängder från SBL.

– Deras löner är två-tre gånger högre än här. Däremot är löneläget ännu mycket högre i till exempel Ryssland. Mike Bruesewiz lär ligga på sex till åtta gånger så mycket (i Enisey) som här, berättar Bo Wagenius, chefsscout i Jämtland Basket.

Bayern Munchen och Alba Berlin är två av de bästa klubbarna och de möttes i fjol i den tyska finalen.

Steget från Sverige till Tyskland är förstås ett jättelyft för den atletiske guarden. Det är faktiskt också en fjäder i hatten för Jämtland Basket.

Att spelare går vidare till toppligor i Europa är jättebra reklam när klubben ska rekrytera nya spelare. Det visar att det går att använda svenska SBL och Jämtland som språngbräda i karriären.

Teyvon Myers följer flera andra exempel på detta. Brandon Peterson, Corin Henry, Mike Bruesewitz och Jabril Durham har tidigare gjort succe hos Jämtland Basket och därigenom kunnat få fina proffskontrakt i bättre ligor.

Bo Wagenius berättar att detta scenario är en icke helt oviktig del när Jämtland ger sig in i förhandlingar med potentiella nyförvärv.

– Att spelare som vi har rekryterat sedan har gått vidare till klubbar i större ligor och med betydligt högre löner är en hjälp när vi ska rekrytera nya spelare.

Den 25-årige guarden var en av den svenska ligans absolut bästa spelare i fjol. Nu blir det en avsevärt hårdare konkurrens för Teyvon Myers. Tyska Bundesliga är en erkänt tuff miljö.

Publicerat av

Hans Andersson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *