ÖB:s lag tar form

Headcoachen Elena Popkey både tappar och värvar spelare.

Med mindre än en månad kvar till den gemensamma träningsstarten i nya Sporthallen, börjar ÖB:s division 1-lag att ta form.

Klart är att vi kommer att få se ett annat ÖB än i fjol. Flera spelare lämnar klubben och coachduon Elena Popkey och Sidney Santos kommer därför att få bygga upp ett relativt nytt lag.

– Det är väldigt oturligt att vi tappar en del spelare från i fjol. Det är olika orsaker som gör att de inte fortsätter, säger Popkey, som fortfarande hoppas få in ytterligare ett antal nyförvärv till de som redan är klara.

ÖB jagar främst en andreguard bredvid Popkey. Orsaken är att Olivia Lindgren verkar vilja ta ett sabbatsår (eventuellt på grund av studier). Klubben har ringat in den spelare man vill ha, men för att en sådan värvning ska gå i lås behöver ÖB ha lite flyt.

– Vi skulle älska att ha fler svenska spelare, men så här långt har det varit svårt att kunna värva, berättar Elena Popkey.

Den troliga förlusten av Frida Joelsson uppvägs av nya Mari Stewart, som lär bli lagets viktigaste pjäs bredvid Popkey.

I övrigt kommer sju, kanske åtta spelare från fjolårstruppen att fortsätta. Popkey, Jonna Nilsson, Smilla Vågström, Stina Dahlin, Amanda Pettersson, Moa Edström och Ida Lundgren. Möjligen kör även Sanna Edström på ännu en säsong.

Dessutom återvänder Mika Vågström efter tre år på Luleå BG.

– Vi är väldigt glada att Jonna och Smilla fortsätter. De fortsätter att utvecklas för varje år. Moa, Amanda och Ida är tre av de mest hårdjobbande spelare vi har så vi är jätteglada att få behålla dem. De är väldigt motiverade att både utveckla sig själva och sina lagkompisar. Dessutom är det jätteroligt att Mika Vågström har bestämt sig för att spela med oss. Hon kommer att bli en stor tillgång.

Stina Dahlins beslut att fortsätta tas emot med stor glädje i ÖB-familjen. Hon är den där kreativa spelaren som alla bra lag behöver. Med sin direkta och okomplicerade spelstil är hon en given matchvinnartyp.

Elena Popkey kan inte ge någon programförklaring på hur ÖB kommer att spela i höst. Truppen är nämligen inte färdigbyggd.

Om klubben får som man vill kan det kanske bli ytterligare två, tre starka nyförvärv som ansluter inom kort.

– Vi letar fortfarande efter spelare så det är svårt att bestämma hur vi ska spela. Men jag tror att det kommer att bli ett härligt pr och alla är spända på att starta i augusti, säger en optimistisk Popkey.

Publicerat av

Hans Andersson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *