U20-EM: Stormatch av Lundqvist

Karriärens bästa match av Lundqvist.

Olle Lundqvist svarade för sitt livs match när Sverige besegrade Albanien med 83-71 i den näst sista placeringsmatchen.

Jämtlandskillen hade gjort hela 18 poäng redan i den första perioden och stannade till slut på 34 poäng.

Albanien hade inga motmedel alls mot svensken som attackerade friskt och som sköt otroliga 80 procent från golvet. Det var lite av ”one man show”.

Segern reparerar en del av Sveriges anseende, men framförallt var det en mäktig fjäder i hatten för Olle Lundqvist.

Lita på att storklubbarna har observerat det som händer i EM och Lundqvists fina spel. Det skulle inte förvåna om någon spansk klubb i den andra divisionen (LEB Gold) snappar upp 19-åringen efter mästerskapet.

Detta sagt även om vi inte ska dra några astronomiska växlar av det som Olle Lundqvist presterat i Matosinhos. Det är ändå B-gruppen det handlar om och alltså inte den yppersta Europaeliten.

Mot ett atletiskt och skickligt försvar av A-divisionsnivå skulle Lundqvist förmodligen bara vara en ”normal” spelare.

Det vi dock kan se är att Lundqvist har en kreativitet och en självklarhet i sin offensiv som få andra i mästerskapet. Han är tvåa i poängligan – en prestation som inte går att vifta bort.

Det är faktiskt så att jämfört med den A-landslagsmeriterade Melwin Pantzar har Olle Lundqvist varit överlägset mycket bättre.

Oliver Gehrke och de övriga i laget hamnade helt i skymundan denna kväll. Gehrke hade 7 poäng på 21 minuter. Alexander Yemane fick ingen speltid i dag heller.

Publicerat av

Hans Andersson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *