Oroande besked från ÖB

Det svajar betänkligt i Elena Popkeys ÖB, som brottas med numerära problem.

Försäsongen har precis börjat, men redan nu seglar de mörka molnen in över ÖB dam.

Laget har alldeles för få spelare.

Bara åtta spelare går att räkna in och av dessa åtta är Elena Popkey borta från spel fram tills i oktober. Hon är helt enkelt ännu inte helt återställd från sin skada och operation.

– Vi är i ett tufft läge, där tiden håller på att rinna ut. Vi behöver fler spelare, säger Popkey som de senaste veckorna har tappat flera spelare i truppen. Att värva svenska tjejer har dessutom visat sig vara svårt. Speciellt nu, eftersom en del av avhoppen kommit den senaste tiden.

– Vi vill ha svenska spelare och tjejer från området och jag har jagat många spelare sedan i april, men det är svårt att få dem att flytta till Östersund. Det är riktigt synd eftersom det här är en sån härlig plats. Det kan bli så att vi tvingas värva ytterligare från utlandet, menar Popkey.

Två svenska spelare är fortfarande aktuella. En tredje spelare har däremot nyligen tackat nej.

Du själv då?

Jag hoppas få klartecken i oktober, men det beror på hur mitt knä svarar på min fortsatta rehab. Just nu ser det bra ut, men det här är inget man vill stressa på.

Sportchefen Krister Blomgren och hans ledarkollegorna jobbar i uppförsbacke just nu. Den senaste tiden har ÖB drabbats av flera avhopp från truppen. Dessutom har man stora svårigheter att fylla tomrummen med svenska spelare.

Med cirka sex veckor kvar till seriestarten i division 1 norra ser det alltså inte speciellt ljust ut för damligasatsande ÖB.

Hur ska man kunna ta sig ur denna knipa?

Ja, hade man obegränsat med kapital vore det förstås kortsiktigt rätt att värva in ett par utländska pjäser. Men den ekonomin finns inte.

Det mest logiska är kanske att lösa det på tre sätt:

1. Rekrytera en allsidig spelare från utlandet. Gärna en komboguard som dels kan fylla luckan efter Popkey tills hon är återställd, dels avlasta henne längre fram i säsongen.

2. Göra allt man kan för att gå i land med värvningarna av de två svenska spelare man har på kroken.

3. Flytta upp F15-landslagsspelaren Helena Axelsson till damtruppen.

Publicerat av

Hans Andersson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *