17:30: Sverige-Norge

Sverige B tar sig an Norge A i dagens landskamp i Östersund.

Efter fem dagar och nio träningspass är det så dags för Sveriges nya B-landslag, officiellt benämnd Framtidslandslaget, att mäta krafterna.

Motståndare är Norge, med Mathias Eckhoff som headcoach. Det är alltså Norges A-landslag det handlar om, men med viss reservation. En hel del återbud gör att Eckhoffs manskap är ovanligt ungt.

– Vi har inte så många forwards i helgens lag, berättar den förre Jämtlandscoachen, som vid sidan av sina uppdrag i Norge (han coachar även Bärum) också har en roll att spela i Angolas framgångsrika landslag.

I Sverige ska det bli intressant att se vad spelare som Kevin Senghore-Peterson och RT Guinn kan göra.

Den förstnämnde har gjort ett bra intryck på träningarna i veckan, med tufft närkamps- och attackspel.

RT har relativt nyligen blivit svensk medborgare och även om hans 38 år talar emot att debutera i ett landslag, finns det ändå en dörr öppen.

Jämtland Baskets lagkapten är inkallad under den svenska fanan utifrån ett skadeperspektiv. Det vill säga som ”back up” om någon insidespelare i A-landslaget skulle bli skadad eller inte kunna vara med.

A-landslagets nye förbundskapten Hugo Lopez och Framtidslandslagets dito Peter Öqvist har gemensamt skissat på en sån lösning.- Det är lättare för en spelare som RT att kliva in med kort varsel i ett EM-kval (i februari) än en 21-åring, menar Öqvist.Frågan är hur publikintresset är för helgens två landskamper. De spelas ”mitt i sommaren” vilket inte är den bästa tidpunkten, men nog bör det i alla fall kunna bli ett par hundra åskådare.- Det är svårt att säga, men det har ställts frågor om förköp med mera och basketfamiljen (i Jämtland) har ju vuxit. Folk är nog sugna på att träffas i Sporthallen igen, säger ”Pecka” Johansson i Jämtland Basket.

Publicerat av

Hans Andersson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *