Basketcampen är tillbaka i Östersund

Att få bollen i korgen är förstås syftet med alla veckans träningar i basketcampen. FOTO: TT

Mark Miller och hans två söner från USA är i centrum när ÖB dam inleder träningsveckan. De tre driver en internationell basketcamp som utbildar coacher och unga spelare världen över.

Elena Popkey har länge varit en del i IBTA och hon har för andra året i rad bjudit in Millertrojkan att hålla en basketcamp i Östersund.

Måndag till onsdag mellan 9 och 12.00 i nya Sporthallen. Målgruppen är spelare i åldern 12-16 år.

– Det här kommer att bli en av de mest utmanande, men också mest belönade veckorna på hela säsongen. IBTA ska hjälpa oss att kickstarta året, säger Popkey som har mycket höga tankar om Mark Miller och hans två söner.

– Jag har varit med dem och coachat ett tag och de är några av de bästa coacher, mentorer och män som jag känner till. Vi hade dem här i fjol också och det varit mycket nyttigt för oss, både på och utanför planen.

Elena Popkey tar en parallell till livet i övrigt när hon ska förklara årets lagbygge.

– Allting i livet behöver en strong plattform. Om du försöker att bygga på toppen av något som är svagt i botten kommer till slut allt att falla. Den här veckan är då vi bygger en stark grundstomme i alla aspekter av spelet. Anfall, försvar, kommunikation, lagarbete, relationer, kulturer, tänkesätt med mera.

Förutom de tre morgonpassen kommer ÖB också att träna på kvällarna. Det blir med andra ord en synnerligen tuff vecka.

– Vad vi bygger den här veckan kommer att vara det vi står på i framtiden. Alla vill verkligen köra igång, förklarar Popkey med sedvanlig entusiasm.

Elena Popkey har ett mycket stort förtroende för sina tre landsmän som ska drilla spelarna denna vecka.

Publicerat av

Hans Andersson