Gehrke: ”Jag är jättenöjd”

Torbjörn Gehrke får precis som han vill.

En ny träningsvecka väntar Jämtland Basket – men det blir INTE någon vanlig vecka.

Nya Sporthallen är uppbokad i två dagar av bland annat Wargentinskolan (som vid den här tiden brukar ha en form av allmän uppstart med lärare och annan personal) och det tvingar Torbjörn Gehrke att korrigera sina planer.

– Vi skulle ha kunnat köra i ATS-hallen, men det här blir perfekt. Jag har länge velat göra så här, men nu har alla bitar fallit på plats och då vi kan köra en fysgenomgång med hela truppen. Thomas Näsholm (Jämtlands fyschef) får möjlighet att jobba två hela dagar med truppen. Jag är jättenöjd.

Måndag och tisdag blir därför uteslutande fysbetonad. Varje spelare ska testas och mätas, alla ska få en avstämning var de ligger rent fysiologiskt, en fysprofil ska ”tillverkas”, ett kostschema ska gås igenom med mera.

Från och med onsdag går den rena basketträningen igång. Det blir det första av de totalt 13-14 lagpass som ska köras innan Jämtland åker till Finland för de första träningsmatcherna.

Det blir tre dagar (6-8 september) med två matcher. Motståndare kommer att vara Finlands bästa klubb, Kauhajoki samt Nokia.

– Kauhajoki har vunnit guld två år i rad. Vi mötte dem i fjol (i Östersund) och lyckades då vinna, berättar Gehrke.

Det blir alltså ingen match mot Luleå när ni är i Finland?

– Nej, både Luleå och vi tycker att det blir för mycket med tre matcher på tre dagar.

De kommande träningsveckorna samt matcherna i Finland blir förstås på flera sätt extremt spännande. Gehrke och Wiktor Buszka får då den första fingervisningen på hur det nya Jämtlandslaget står sig. Till exempel nivån på de nya utlänningarna och var unga svenskduon Olle Stumer och Max Tandberg Vall befinner sig fysiskt och spelmässigt.

Max Tandberg Vall och Olle Stumer.

Övriga matcher på försäsongen:

Fre 13 sept: Helsingfors, i Södertälje.

Sön 15 sept: Norrort i Svenska cupen.

Fre 20 sept: ett finskt lag i Umeå.

Eventuellt sön 20 sept: Umeå på bortaplan i Svenska Cupen.

Publicerat av

Hans Andersson