Fysiken i fokus för Jämtland

Den fysiska statusen ska höjas denna vecka. Torbjörn Gehrke lägger ut texten för sina spelare. Alexander Yemane till vänster.

Fysiken.

Det är ett av två fokusområden när Jämtland Basket går in på sin tredje träningsvecka.

Headcoach Torbjörn Gehrke vill höja intensiteten och den fysika nivån för att hans lag ska kunna klara av spel i 40 minuter med skärpa. Träningen syftar förstås också till att bygga upp en stryktålighet mot skador.

– Thomas Näsholms ansvar är stort så här i början. Därför har vi fortfarande många fyspass den här veckan, förklarar Gehrke.

Basketmässigt är det de ”stora penseldragen” som gäller.

– Detaljer får komma allt efter som. Just nu blir det mycket spel eftersom tiden är knapp. Både man-man-försvar samt försvar i screen och i zon måste köras hjälpligt i de första (tränings)matcherna. Liksom lite hur vi agerar vid inkast.

Jämtland har som vanligt sex lagträningar i veckan, plus skotträning på förmiddagarna. De första träningsmatcherna spelas nästa veckoslut, i Finland.

– Det är viktigt att vi får ut något av varje match. När det gäller spelet på träningarna kommer vi den här veckan att öka det med 25 procent i tid. Det vill säga vi stegrar dosen på hur länge vi måste orka spela med hög fart.

Publicerat av

Hans Andersson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *