Nya spelare kan vara på väg in

Elena Popkey och ÖB kan vara på väg att få påfyllning i truppen.

Två nyförvärv kan vara på väg in i ÖB.

Klubben för samtal med dem och definitiva besked väntas inom kort.

En av dessa är en före detta fotbollsspelare!!

– Hon har tidigare spelat fotboll i Östersund, men är nu på gång hit i oktober. Tidigare i karriären tackade hon nej till ett stipendium för en division 2-skola (i basket) eftersom hon ville testa fotboll, berättar Elena Popkey.

Den andra spelaren har också själv tagit kontakt med ÖB. Hon var med i det USA-lag som turnerade i Jämtland i fjol.

En spelare som är helt klar är guarden Sinit Tesfaslassie. Hon återvänder på måndag till sitt gamla lag och blir därmed en välkommen förstärkning.

– Vi är väldigt glada att Sinit kommer tillbaka. Laget blir bredare och vi får en sann spelmotor att tillgå på golvet.

Under tiden fortsätter Popkey och Sidney Santos att drilla truppen. Popkey är nöjd med hur allt utvecklar sig.

– Träningen går bra och lagkemin byggs på väldigt fint. Tempot i hur vi jobbar är fortfarande lite långsamt eftersom vi taktiskt behöver förklara en del och även lära känna varandra. Sidney och jag är i alla fall säkra på att vi har ett väldigt bra lag och att vi kommer att ha en framgångsrik säsong.

Popkey själv måste stå på sidan ytterligare en tid. Knäoperationen i somras var ganska omfattande och det gör att hon fortfarande har ett antal veckor innan hon får klartecken.

– Min rehab fortskrider, men vi är osäkra när jag kan vara tillbaka för 100 procent. Alla experter (som är inblandade rent medicinskt) verkar nöjda med läkningen, så jag hoppas att den sista delen kommer att vara snabb, säger ÖB-coachen.

Publicerat av

Hans Andersson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *