VM har startat

Träningsmatch inför VM. USA-Spanien i Anaheim, Kalifornien. Jayson Tatum attackerar Rudy Fernandez. FOTO: TT

Årets stora baskethändelse är igång.

VM i Kina.

32 lag har kvalat in och under lördagsförmiddagen har fyra matcher blivit klara.

Serbien-Angola 105-59, Polen-Venezuela 80-69, Puerto Rico-Iran 83-81 och Ryssland-Nigeria 82-77.

Favorit till VM-guldet är återigen USA, trots att coachen Gregg Popovic fått massor av tunga återbud. Bland annat James Harden, Kevin Love, Anthony Davis och DeMar Rozan. Den sista smällen kom då Kyle Kuzma skadade sig och tvingades kasta in handduken.

Det betyder att Popovic mönstrar följande trupp: Harrison Barnes, Jaylen Brown, Joe Harris, Brook Lopez, Khris Middleton, Donovan Mitchell, Mason Plumlee, Marcus Smart, Jayson Tatum, Myles Turner, Kemba Walker, Derrick White.

Den stora stjärnan är nog guarden Walker och 213 cm långe Brook Lopez.

Popovic har verkligen inte det översta skiktet av superstjärnor i laget, men trots allt handlar det om NBA-proffs. USA bör utan problem klara sig vidare från runda 1. Tjeckien, Turkiet och Japan ska inte bli några överdrivet stora hinder.

Alla lag tar med sig resultaten till rond 2. Där ska USA möta topp-2 från grupp F, med Grekland (Giannis Antetokounmpo!!), Brasilien, Montenegro och Nya Zeeland.

Vid sidan av USA varnar vi även för Serbien. Ett stjärnlag på alla sätt. Nikola Jokic (213 cm lång power forward i Denver Nuggets) och Sacramento Kingsduon Bogdan Bogdanovic och Nemanja Bjelica är alla fantastiska spelare. Glöm heller inte Marko Guduric, som nyligen blev klar för Memphis Grizzlies.

En joker i leken är Australien, som sensationellt besegrade USA i en träningsmatch nyligen. Första förlusten för USA på 13 år. Dessförinnan hade man 78 raka segrar…

Publicerat av

Hans Andersson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *