Nu kommer svaren

I helgen får Torbjörn Gehrke svar på hur hans nykomponerade lag står upp mot två av Nordens bästa lag.

Efter tre veckors träning är det dags för Jämtland Basket att spela matcher.

Alla frågor ska få sina svar.

Dubbla finska mästarlaget Karhu i morgon lördag och Nokia på söndag. Båda ska inom kort spela i Europa och det betyder att Torbjörn Gehrke får se sina spelare mot bästa tänkbara motstånd.

Samma sak med Peter Öqvists Luleå, som kommer att möta samma motstånd, på samma plats.

Vilka svar kan då Gehrke få och vilka är han mest spänd på?

Ja, vad gäller spelare som RT Guinn, Gustav Hansson och Jaan Puidet, vet Jämtlandscoachen redan var han har dem. De håller hög klass.

De mest intressanta svaren kommer förstås från nya utlandskvartetten Davon Bell, Steve Haney, Jordan Semple och Tavrion Dawson. Hur bra är de mot så här pass kvalificerat motstånd?

Kan Bell verkligen klara av att axla Teyvon Myers mantel? Hur hanterar han försvarsspelet mot tuffa, atletiska guards? Kan han vara det offensiva hot som han MÅSTE vara i detta lag?

Det är ingen hemlighet att Davon Bell är den spelare som vi är tveksam på. Han saknar en del av de egenskaper som vi anser måste finnas hos en PG i ett finaljagande lag. Snabba fötter och snabba reflexer är välbehövligt, men det behövs så mycket mer. Hans spel i helgen kommer att bli oerhört intressant att se.

Kan Haney direkt överföra sitt erkänt starka skytte till tuffa matcher? Kan han spela försvar mot större treor? Hans förmåga att ta bollen till korgen har sett mycket lovande ut på träning. Klarar han av att ta det vidare även till matchsituationer?

Hur står sig Semple mot atletiska motståndare i tresekunders? Kan han med sina moves, sin rutin och sin basket-IQ kompensera en viss litenhet och oatletism?

Vilken nivå håller Dawson när det bränner till? Han är den spelare som har imponerat mest hittills. Han ser så bra ut att vi faktiskt jämför honom med Mike Bruesewitz. Dawson känns komplett. Stark. Rörlig. Bra med bollen. Kommer ofta till avslut. Kan skjuta utifrån. Stark i luftrummet.

Intressant också att se vad Olle Stumer och Max Tandberg kan göra mot atletiska, snabba och fysiska motståndare. Båda två har spetsegenskaper, men frågan är hur långt det räcker i helgen.Vi ska heller inte glömma en nytänd och vältränad John Pålsson, som ibland varit den som skjutit allra bäst på träning.

Många frågor och i helgen kommer svaren.

Publicerat av

Hans Andersson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *