Söndag: 13:30: Nokia-Jämtland

Jordan Semple, Jaan Puidet och de övriga Jämtlandsspelarna jagar snabb revansch för lördagens minst sagt mediokra insats mot Karhu.

Dag 2 i Finland och vi har två matcher att se fram emot. ”Bronsmatchen” mellan gårdagens förlorare, Nokia och Jämtland samt ”guldfajten” mellan Karhu och Luleå (16:00).

I den sistnämnda matchen tippar vi seger för Luleå, som imponerade stort i går. Att göra 114 poäng i sin första match, efter bara två dagars träning ihop, visar att Peter Öqvists lag har något alldeles extra på gång.

Torbjörn Gehrke har haft sitt lag samlat i tre veckor, men det hjälpte inte ett dugg mot Karhu. Insatsen var riktigt svag och det är inte konstigt att alarmklockorna redan har börjat ringa.

Varken försvaret eller anfallet fungerade. Och det är bara 18 dagar kvar till premiären mot Djurgården…

Bloggen tror inte att spelare och ledare har sovit särskilt gott i natt. Kanske att ”älgarna” till och med ha haft mardrömmar om de överlägsna ”björnarna” från Karhu…

Torbjörn Gehrkes analys är att Jämtland blev fysiskt dominerat. Att man var oförberedd på den tuffa närkontakten och spelet. Så var det verkligen.

Karhus aggressiva och tuffa spel syntes chocka jämtarna.

Det är dock en konsekvens av att man inte spelat någon träningsmatch. Gehrkes plan var att enbart träna de första tre veckorna. Att lägga tiden på att nöta in spelsystem.

Rätt eller fel, det får den närmaste framtiden visa.

Det vi kan hoppas på mot Nokia är en snabb revansch över hela linjen. Från Torbjörn Gehrke på coachbänken och ut på planen. Att man lär sig av misstagen, kliver upp i det fysiska spelet och förbättrar sig ett antal procent.

Om vi får önska oss något annat är det ett ett anfallsspel där bollen flyttas snabbare och man kommer till enklare avslut.

Publicerat av

Hans Andersson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *