Supermatch av Pålsson

John Pålsson gjorde sitt livs match.

Jämtland U fick sin revansch.

”Småälgarna” vann träningsmatch-returen mot division 1-kollegan Sundsvall i kväll. Siffrorna skrevs till 82-66 i Gunder Hägg-hallen i Bräcke – efter gediget spel i tre av fyra perioder.

Stor matchvinnare var shooting forwarden John Pålsson som gjorde skäl för sin position. Vad sägs om 37 poäng?

– John har tagit stora kliv sedan i fjol. I dag öppnade vi upp golvet för honom att skjuta från distans. Jag tror att han hade fem eller sex treor, menar Ingemar Nord.

Jämtlandscoachen var extremt nöjd med Pålssons insats. 20-åringen är också den spelare i hela Jämtland som utvecklats mest på ett halvår. Han har blivit starkare, snabbare och faktiskt även vässat sitt sedan tidigare redan fina skott.

Ingemar Nord gladdes över många andra bitar i segern. Till exempel…

… försvaret.

– Vi hade pratat mycket försvar sedan senast och i dag var det en avsevärd skillnad (jämfört med förra matchen). Vi var ofta på rätt sida och roterade rätt.

Bolltempot.

Jämtland U hittade tidigt en bra sving på bollen, vilket underlättade i anfallsspelet.

Offensiven var ändå det som ”Ingo” var mest nöjd med. Jämtland U hade många sekvenser där man kom rätt, både i kontring och i uppställt spel.

– Vi använde golvet bättre i dag och skapade ytor för varandra.

Förutom John Pålsson var det främst tre andra spelare som höll en hög nivå: Felix Tandberg, Johan Petersen och nye Mustafa Amir.

– Mustafa (som är född 1998) har en atletisk kropp som ingen annan i laget. Han verkar aldrig bli trött utan kan springa och jaga nästan hur mycket som helst.

Jämtland U saknade bland annat Nils Axelsson som var krasslig med feber.

Mustafa Amir – som är ny från Luleå – debuterade med den äran i Jämtland U.

Jämtland-Sundsvall 82-66

Jämtland: John Pålsson 37, Felix Tandberg 14, Johan Petersen 13, Mustafa Amir 6, Tim Nord 5, Mattias Kråik 3, Isak Kittesson 2.

Publicerat av

Hans Andersson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *