Optimistisk Gehrke först ut på årets BKV-luncher

Två intresserade lunchgäster och hängivna Jämtlandssupportrar är Eija Gällman och Anneli Loxell. De var två av många lunchgäster som lyssnade till Torbjörn Gehrke. FOTO: EVA AXSTÅL

Årets BKV-luncher tjuvstartade i dag. På en torsdag av alla dagar. Anledningen är att Jämtland Basket reser till Umeå under fredagen för genrepsdubbeln mot Pyrintö och Umeå.

Intresset för BKV-lunchen var ovanligt stort. Restaurangen var i princip fullsatt.

Gästerna fick lyssna till headcoach Torbjörn Gehrke som berättade om sina tankar inför årets SBL. Gehrke var optimistisk och full av tro på att årets upplaga av Jämtland har något alldeles extra.

– Jag tror att vi som lag är mycket bättre än i fjol. Det står jag för. Sedan får tidningar och bloggare säga vad de vill, förklarade han.

Vilket lag som är allra bäst ville inte Gehrke säga, men han varnar starkt för ett hårdsatsande Luleå, som detta år verkar ha grävt extra djupt i kassakistan.

– Jag tror även att både Wetterbygden och Köping blir bättre i år. Djurgården är också bra.

Torbjörn Gehrke redogjorde även för alla sina spelare. Bland annat beskrev han Jordan Semple som ”mycket smart” och Tavrion Dawson som en spelare med ”en stor framtid”.

Det som möjligen var extra intressant var Gehrkes uttalande att årets lag redan ”har klickat så bra ihop”. Lagkänslan verkar redan ha infunnit sig.

– De löser problem tillsammans på planen. De kan helt enkelt fatta egna beslut på planen, vilket ibland är väldigt skönt för mig som coach. Det var något som fjolårets lag kanske inte alltid gjorde.

Däremot är Jämtlandscoachen överens med Bloggen och kanske många andra att årets Jämtland Basket just nu inte är lika underhållande som i fjol. Årets ”bygge” är mer ett lag.

– Mitt mål är att vi ska ha lika höga toppar, men inte lika djupa dalar, sa han och tryckte också på att Jämtland i år har ”en gyllene chans”.

Nästa BKV-lunch hålls fredag 4 oktober – samma dag som Jämtland har hemmamatch mot solklara guldfavoriten Luleå. Gästtalare då är pappan till Gustav Hansson, som själv varit elitspelare och elitcoach.

Det som gör det extra speciellt är att den yngre sonen, Daniel, spelar i Luleå.

Vilken familjedag det kommer att kunna bli.

Publicerat av

Hans Andersson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *