Den Totala Mardrömmen

Skräckbilden som vänder upp och ned på Jämtlands säsong.

Det går inte att hitta många andra ord än vår rubrik här ovan.

Först smisk av Djurgården. Sedan en ofattbar svår fotledsskada på Tavrion Dawson.

Jämtlands store stjärna.

Jämtlands MVP-kandidat.

Nu tvingas Bo Wagenius, Torbjörn Gehrke och den övriga hjärntrusten ut på agent- och spelarmarknaden igen. En ersättare måste hittas. Helst lika bra och helst redan denna vecka.

Det är bara att erkänna; aldrig har en kväll och en natt varit lika dyster och fylld av så många mörka tankar som den i går. Den spelare som beskrivits som årets fynd i kanske hela SBL hann bara spela 25.35.

Sedan tog hans och kanske hela Jämtlands säsong slut. Utgångsläget har förändrats i grunden.

”Domedagssnack” tycker säkert många, men i dag spelar faktiskt känslorna en huvudroll. Det gjorde ju så fruktansvärt ont att se Tavrion Dawson ligga där på ”Kungligas” golv och vrida sig av plötslig smärta.

Premiärförlusten blev så mycket större än bara två förlorade poäng.

Visst. Det kommer en morgondag, då en ny spelare står där. En som ska fylla Dawsons skor. Förmodligen en atletisk amerikan. Kanske med några säsonger som proffs bakom sig. Såvida inte Torbjörn Gehrke chansar och tar in en spännande collegestjärna.

Spelare kommer och går och att ersätta en nyss skadad spelare är vardagsmat i elitidrotten. Jämtland är på inget sätt unikt. Men det här är annorlunda.

Dawson var ju den bäste.

Dawson var tänkt att lyfta hela anrättningen och bli Det Sensationella Nyförvärvet. Kanske till och med poängkung i hela ligan. S-å bra var han.

Rörlig, stark i luften, effektiv i duellspelet, med fin känsla både nära korgen och från tresekunders.

Spontant känns det som att det kan bli väldigt svårt att hitta en liknande kraft – om inte Jämtland har en osedvanligt stor tur i denna nya spelarjakt.

– Vi var verkligen inte värda det här, sa Erik Westin och suckade.

Nu blir det ett antal bråda dagar för honom och de övriga, med lite sömn och med många möten. Rätt spelare med rätt egenskaper måste inringas och infångas. Samtidigt som Westin och de övriga är mitt inne i alla förberedelser för lördagens hemmapremiär mot Nässjö.

Det är som Torbjörn Gehrke säger: Det är nu som Jämtland Basket som klubb blir testad till max.

Hur stark är ”älgarna” när mardrömsscenariot plötsligt sköljer över klubben? Och hur klarar man av att på kort sikt spela utan sin poängspruta?

Publicerat av

Hans Andersson