Imponerande av Jämtland U

Felix Tandberg.

John Pålsson.

Fräscht, imponerande och överraskande bra.

Jämtland U startade herrarnas norretta med en 79-62-seger mot Sundsvall. Dessutom efter en insats som var fylld av stora utropstecken.

Felix Tandberg, John Pålsson och Tim Nord var alla strålande rakt igenom. Energiska, attackerande och tuffa i allt de gjorde. Det fanns en härlig självklarhet i deras aktioner och Sundsvall hade stora problem att stå emot deras tempostarka spel.

19+12 samt 16+9 är Tandbergs och Pålssons poäng- och retursiffror. Nord sköt i 18 poäng och var inte långt ifrån en 25-poängsmatch om han hade haft mer flyt med sina lay ups.

De kompletterades fint av de övriga. Johan Petersen spelade med energi, Nils Axelsson tog returer och blockade skott medan Isak Kittesson tog för sig framåt på ett imponerande sätt och gjorde sin bästa division 1-match någonsin.

Nye Matthias Persson tillförde tyngd och storlek, Cevin Thima Olofsson fyllde på med bra engagemang medan Marcus Persson och Filip Lindstedt gjorde sitt jobb under sina 16 respektive 9 minuter.

– Det är väldigt ovanligt att alla spelare kliver fram och spelar så bra, sa Felix Tandberg som tog ett stort ansvar i den offensiva riktningen.

Han var nästan överallt i sin jakt på returer, poäng och steals.

– Vi har ett ganska litet lag och därför måste vi spela snabbt. Ibland får jag spela femma och det är lite ovant. Jag är en sån spelare som gärna vill gå ut och skjuta treor också, summerade Felix, som helt klart har vuxit minst en nivå sedan i fjol.

Han är starkare och snabbare. Han tar för sig mer i duellspelet och med sin härliga atletism kommer han ofta till avslut nära korgen. Tandberg är helt klart en spännande och irrationell spelare som gör skillnad.

Publicerat av

Hans Andersson