Imponerande av Jämtland U

Årets upplaga av Jämtland U fortsätter att imponera.

Seger – ”nästan seger – seger.

Det är den fina raden för Jämtland U i säsongsstarten i division 1 norra.

I dag gjorde Ingemar Nords lag återigen en övertygande insats. Seger mot Järfälla med 69-56 efter vinst i tre perioder av fyra och ledning ett tag med cirka 25 poäng.

Två segrar av tre och ”fem” poäng av sex möjliga. Åtminstone om vi bedömer ett slutresultat i basket efter en normal måttstock. Alltså a’ la fotboll och ishockey.

Att inte ge förlorande lag i en förlängning (som var fallet i går efter förlusten mot Järfälla) en poäng är ju bara trams. Basketförbundet i Stockholm fortsätter att bete sig som en tjurig tonåring som vägrar att använda sitt sunda förnuft.

Självklart ska man belönas med en poäng om man når kryss efter full tid. Denna mossiga regel, som basketen har haft i så många år, är både orättvis och rent felaktig.

Vårt budskap till förbundsstyrelsen är: Vakna upp och börja tänk med ALLA hjärnceller!

Vi tror nämligen att Sveriges Basketförbund har den frihet som krävs för att kunna sjösätta en sån regelförändring. Nog är det så att FIBA bestämmer huvuddragen i reglementet för ett nationsförbund, men inte den här typen av ”detaljer”, väl?

Nog om det och tillbaka till dagens seger mot Blackeberg. Ingemar Nord coachade återigen på ett utmärkt sätt. Han gav flest minuter till sin förstafemma – som gensvarade med utmärkt spel.

Alla fick mellan 19 och 24 minuter vilket gjorde att ingen behövde gå långa och ”tunga” byten. Fräscha ben när det behövdes.

I fjärde perioden, när ledningen var 63-41, rullade Nord in bänkspelarna lite mer.

Poängen fördelades på nio händer av tio och alla bidrog återigen till en stark prestation.

Felix Tandberg och Tim Nord gjorde mest poäng (15 respektive 12), Tandberg och Johan Petersen tog flest returer (8 var) medan Petersen hade flest assists (4).

Nye Mustapha Hamid hade 9 poäng och 7 returer och integrerade bra i laget.

Detta Jämtland U är väl värt att följa. Väl värt att titta på. Nästa chans kommer på söndag, 13.30. På hemmaplan.

Då är nykomlingen Ockelbo på besök. Ett Ockelbo som satsar mot Superettan och som har förstärkt både med före detta ligaspelare (bland annat Edvin Stark) och en amerikan.

Publicerat av

Hans Andersson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *