”Är verkligen stolt över tjejerna”

Elena Popkey var nöjd och missnöjd efter helgen.

Elena Popkey var både nöjd och missnöjd efter helgens seriestart i Stockholm.

– Jag önskar att vi hade kommit hem med två segrar. Mot Norrort tog vi en bra seger. I början hade vi för mycket nerver och det resulterade i många misstag. Men andra halvlek var annorlunda. Tjejerna klev upp i prestation och gav oss en bra seger, säger ÖB:s spelande coach.

Popkey nämner speciellt Stina Dahlin, Mari Stewart och Sinit Tesfaslassie som tog ansvar, men även nya duon Jennie Alfredsson och Helena Axelsson som båda påverkade matchens utgång med massor av viktiga bidrag.

Jennie Alfredsson får beröm för sin insats mot Norrort. Den 24-åriga guarden gjorde sin första tävlingsmatch sedan 2015.

Matchen mot Djurgården var en helt annan historia. ÖB mötte ett lag som mycket väl kan vinna hela serien. Nykomlingen imponerade med bredd och spets, med individuella prestationer av högsta division 1-klass.

– Djurgården var ett tufft och mycket bra lag. De har talang och en hög basket-IQ. Dessutom är de välcoachat.

Elena Popkey hittade ändå ett område där ÖB var väl så bra.

– Vi var mindre än dem rent fysiskt, men vi vann ändå returkriget. Det var något vi pratade om innan matchen, så jag är verkligen stolt över våra tjejer. Vi hade några väldigt bra försvarsstopp och det var bara trist att vi inte kunde omsätta det i anfallsspelet.

Det som INTE var bra var skyttet. Elena Popkey hymlar inte med sitt betyg där.

– Vi sköt runt 25 procent, vilket är en hemsk skottprocent. Även vårt straffkastskytte var lågt. Om vi kan förbättra oss och bli stabilt i skyttet då tror jag vi kommer att bli ett svårslaget lag.

Publicerat av

Hans Andersson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *