H19 gör avtryck i Stockholmsserien

En nöjd headcoach efter helgens insatser.

ÖB:s H19-lag har startat riktigt lovande i årets upplaga av Stockholmsserien.

Tre segrar på sex matcher och en fjärde plats i serien. Bland annat pressade laget serieledande Fryshuset i en riktigt bra match.

Helgens utflykt slutade med två segrar av tre – och en väldigt nöjd headcoach:

– Jättebra insats av alla nio spelare som var med. Vi hade kunnat vinna alla tre matcherna om vi hade haft lite tur. Mot Tyresö var vi i underläge med tre poäng med tio sekunder kvar och hade bollen, men tyvärr gjorde vi stegfel, berättar Leif Danielsson.

Bredvid sig hade han Hasse Widell, hans gamle lagkompis från tiden i KFUM Östersund. Widell – med all sin basketrutin och vinnarskalle – har i höst anslutit sig till laget och det verkar ha gett alla ett lyft.

– Det är jätteroligt att ha med Hasse i laget. Både för killarna och för mig. Som coach är det alltid bättre att vara två. Dessutom fungerar vi så bra ihop.

Förlusten mot Tyresö (71-75) vägdes upp av meriterande triumfer mot Central och Södertälje.

– De två första matcherna var jättebra och på söndag spelade vi fenomenalt. Det var den bästa matchen jag coachat under mina tre år. Då lossnade det rejält för oss.

Alla nio spelare gjorde stora bidrag – inte minst guarden Filip Lindstedt.

– Filip var överraskande bra, säger Leif.

– Han är en ambitiös och basketmogen spelare, med mycket boll i sig. Jag tycker faktiskt att han liknar ”Lill-Linken” i hur han spelar.

Två segrar av tre är ofta det bästa som ÖB-lag kan få ut av en helg i Stockholm. Anledningarna är främst två:

1. Stockholms ungdomsbasket håller väldigt hög klass, med en enorm bredd. Lag från landsorten (bland annat Östersund, Gävle och Sundsvall) har med andra fullt sjå med att kunna konkurrera.

2. Eftersom ÖB och de övriga lagen utifrån har så långt att resa, tvingas man mestadels spela tre matcher under en helg. Det är förstås fysiskt ganska påfrestande, vilket ger Stockholmslagen en fördel.

Publicerat av

Hans Andersson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *