20:04: Jämtland-Norrköping

Toomas Raadik gjorde ett lovande intryck i sin debut. Han och övriga Jämtland siktar i kväll på att ta ännu ett steg på prestationsskalan.

Den tredje raka hemmamatchen och en ny chans att spräcka vinstnollan.

Norrköping gästar nya Sporthallen och då säger Torbjörn Gehrke att det är ”upp till bevis” för honom och hans lag.

Lite så är det.

Kravribban har ökat efter fjolårets succésäsong och årets starka försäsong. Att därför börja med triss i förluster är en präktig skuffelse.

Nåväl. Från och med i dag, fredagen 11 oktober, börjar en ”ny tid” för Jämtland Basket.

Turbulensen med en chockartad skada på Tavrion Dawson börjar ebba ut.

Dawson själv har, enligt uppgift, äntligen blivit opererad och alla bör då ha fått veta om han kan vara tillbaka denna säsong.

Ersättaren Toomas Raadik har fått nästan en vecka på sig att bli inspelad i laget.

Hela laget har trimmats in i det nya spelsätt som behövs för att ta sig vidare utan Dawson. Det betyder till exempel att Davon Bell blir mer av en poängspelare och ett aggressivt anfallshot.

Dimman börjar att skingras. Konturerna blir klarare.

Norrköping kommer på besök och det är till stora delar ett nytt lag som matchar upp. Profiler som Joakim Kjellbom, Adnan Chuk, Mikael Lindquist och Johnell Smith är borta.

Nu leds laget främst av nye guarden och poängspelaren Tyre Gathright, Tim Schuberg, Anes Zekovic, Anton Saks och LaDarrien Griffin. En mycket duglig förstafemma. Bakom dessa finns massor av talang.

Nye headcoachen Mikko Riipinen har byggt ett lag som har en fin bredd. Ett framtidslag. Dessutom kommer Dolphins säkert inom kort att ha en ny guard på plats eftersom Kareem Canty fick lämna laget i veckan.

Publicerat av

Hans Andersson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *