Små stänk av glädje

Sinit Tesfaslassie i en lay up-situation.

ÖB vann hemmapremiären mot Västerås.

72-65 skvallrar om en jämn match, men det är inte helt sant.

– Vi ledde med 20 poäng ett tag, men började att slarva. Vi stressade istället för att ta det lugnt, säger Sinit Tesfaslassie.

ÖB-guarden var en av banans bästa spelare. Hon ledde sitt lag på ett fräscht sätt, med snabba fötter, attacker på korgen och ett aggressivt spel som syftade till att öppna upp Västeråsförsvaret.

Sån inställning är något Bloggen älskar att se. Att spelare försöka att skapa sitt eget skott och påverkar matchbilden med att ta bollen hårt till korgen. Det behöver inte alltid betyda att attackerna avslutas med poäng. Huvudsaken är att det blir rörelse mot korgen, att man är aktiv och att man sätter försvaret under press.

I Sinit Tesfaslassies fall slutade det med 15 poäng och 3 assists.

ÖB blandade och gav. Ibland fick man till flera minuters flyt och tajming i offensiven. Ibland blev det missar, slarv i dribbling och passning och tappade positioner i försvar.

Uppfriskande i alla fall att se ÖB:s aggressivitet med bollen. Det forcerade fram hela 31 straffkast, varav Stina Dahlin tvingade fram 12. Dahlin har en härlig förmåga att skapa lägen med sin speed och sin vilja att med fart ta bollen till korgen.

En annan positiv bit var trepoängsskyttet. 8/20 och 40 procent är helt okej. Allra bäst var Mika Vågström med 3/4.

Det som Elena Popkeys lag framförallt saknade var tuffheten och den bestämda attityden i försvar. Man var alldeles för snäll i duellspelet.

– Vi saknar ”size”, var Tesfaslassies förklaring och det har hon rätt i.

Dagens ÖB är fylld av många små guards och small forwards och formligen skriker efter en fysisk närvaro under korgarna. Mari Stewart gör ett styvt jobb, men hon är lite för kort för att kunna bli en dominerande faktor.

Nya Ciara Rosten är förhoppningsvis svaret på den frågan. Liksom Elsa Paulsson Glantz.

Båda satt på sidan om i dag, tillsammans med Shahara Ingram. Den som lär komma i spel snabbast är Rosten. Där väntar man bara på ett klartecken från Migrationsverket.

Paulsson Glantz behöver nog några fler veckor innan hennes knä är starkt nog.

Ingrams framtid handlar först om att vara en träningssparring. Om och när alla papper blir lösta runt hennes vistelse och uppehälle – ja, då kan även hon bli en spelare att räkna in. Just nu är hon enbart på besök i Ragunda, en plats hon i somras gästade tillsammans med sju andra amerikanska spelare.

Stina Dahlin i försvarsposition.

Mari Stewart och Ida Lundgren i närkamp.

De nästkommande matcherna spelas till helgen. En bortadubbel mot Lidingö och AIK. Kanske med Ciara Rosten i laget.

Publicerat av

Hans Andersson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *