Förstafemman fixade ny seger

Mari Stewart checkade ut från ÖB med en ny stormatch. 15+18, samt 1 assist och 3 steals på 33 minuter. Dessutom bara 1 turnover.

Lidingö i går, AIK i dag.

ÖB tog sin andra raka seger och det var förstafemman som banade väg för den triumf som till slut skrevs till 73-70.

65 av poängen gjordes av förstafemman.

Mari Stewart hade 18 poäng.

Ciara Rosten, Stina Dahlin och Sinit Tesfaslassie sköt i 15 poäng var, medan Mika Vågström noterades för 2 poäng.

Vi konstaterar att något speciellt har hänt med Elena Popkeys lag i helgen. Detta ”något speciellt” stavas förstås Ciara Rosten.

Den amerikanska centern är verkligen den saknade pusselbiten. Den som gör skillnad. Den som tillför tyngd, fysisk närvaro och som underlättar för de övriga laget.

Det är inte så att Rosten öser i poäng och river ned 25 returer per match (i dag blev 15+9). Den nya ÖB-centerns inträde ger helt enkelt laget den balans man tidigare saknat. Man får en skön rytm i sitt spel, vilket framförallt syntes i anfall i dag.

Hädanefter får dock ÖB klara sig utan Mari Stewart. Hon åker hem till USA i jakten på ett nytt proffsjobb. Den ambitionen lär kunna gå vägen med tanke på de senaste matchernas fina prestationer.

Elena Popkey kommer därmed att få förlita sig på enbart en utpräglad insidespelare – Ciara Rosten. Lite sårbart utgångsläge förstås, men när Popkey själv är tillbaka kommer hon att kunna ta över en del av det målgörande ansvaret.

Om allt går som det ska kan ÖB-coachen göra comeback i november. Det innebär att hon missar minst en match till; hemmamötet med Luleå Stars, på lördag.

Publicerat av

Hans Andersson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *